Nature

Τα Άχραντα Πάθη ευλογούν τα Τρίκαλα

Μεγάλη ευλογία για το νομό Τρικάλων, από σήμερα και ως 18 Μαρτίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου Μπάρας ο τρικαλινός λαός και γενικότερα όλη η Θεσσαλία θα έχει την δυνατότητα προσκυνήσει τα Άχραντα Πάθη του Χριστού!

Σήμερα το απόγευμα, παρουσία πλήθος κόσμου, έγινε η υποδοχή των Αχράντων Παθών από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητο και στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο. Στην συνέχεια τελέστηκε Αρχιερατικός πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ οι πιστοί κατά δεκάδες περίμεναν στην ουρά για να προσκυνήσουν την μεγάλη ευλογία που βρίσκεται αυτές τις μέρες στο νομό Τρικάλων. Άλλωστε μέχρι και την Δευτέρα στον Ιερό Ναό θα υπάρχουν συνεχώς ιερές ακολουθίες.

Τα Άχραντα Πάθη του Χριστού είναι τεμάχια από το Τίμιο Ξύλο, το ακάνθινο Στεφάνι, τη Χλαμύδα, τον Κάλαμο, τον Σπόγγο, τα καρφιά, τα οποία και σώζονται άθικτα μέχρι σήμερα. Σύμφωνα με την παράδοση, τα Άχραντα Πάθη δώρισαν οι Παλαιολόγοι Στην Ιερά Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More