Στο Φλαμούλι νιώθουν ξεχασμένοι από τις ζημιές του «Ντάνιελ»

Ένας χρόνος έχει περάσει από την καταστροφή του «Ντάνιελ» και αρκετοί συμπολίτες μετράνε ακόμη τις πληγές τους.
Κάτοικος του Φλαμουλίου με επιστολή του στον Π.Λ.  καταγράφει την κατάσταση και εκφράζει την αγωνία του για το μέλλον, ενώ θεωρούν ότι έχουν ξεχαστεί από τους αρμοδίους. Άλλωστε είναι χαρακτηριστικές οι φωτογραφίες που ακολουθούν και δείχνουν την σημερινή εικόνα μεταξύ Αγιαμονιότη και Ληθαίου.
Η επιστολή του αναγνώστη μας Γ.Μ. έχει ως εξής:
Κε Διευθυντά
Με αφορμή τις ανακοινώσεις των αρχόντων για τα έργα προτεραιότητας σε πληγείσες περιοχές του Δ. Τρικκαίων που θα ολοκληρωθούν ως το τέλους του έτους δεν αναφέρθηκε καθόλου η περιοχή του Φλαμουλίου λες και ανήκει στα Άγραφα.
Πληροφορούμε λοιπόν όλους τους αρμόδιους τα παρακάτω για να μάθουν έστω και τώρα το τι συμβαίνει γιατί είμασταν οι πρώτοι που πλημμύρησαν από τον Ληθαίο ποταμό. Ποιόν Ληθαίο ; ουσιαστικά από τη διάνοιξη νέας κοίτης που από τη γέφυρα του Νοσοκομείου, έφθασε μέχρι το σημείο συνάντησης με τον Αγιαμονιώτη ποταμό (στις αρχές του οικισμού των Καρυών). Από το σημείο συνάντησης μέχρι τη νέα γέφυρα Φλαμουλίου – Καρυών, συνέχεια το τοξωτό παλιό γεφυράκι μέχρι τη μεγάλη γέφυρα του περιφερειακού στο ύψους των ΤΕΦΑΑ, όπου και συνενώνεται το τρίτο ποτάμι «Κουμέρκι» δεν έγινε καμία εργασία για προφυλαχτούμε, παρ’ όλο που ζητήσαμε: Να κηρυχθεί η περιοχή μας στο κόκκινο . Η καταμέτρηση έδειξε ότι το 80% των σπιτιών είχαν πλημμυρήσει και είχαμε ζημιές σε 70-80 αυτοκίνητα.
Επειδή πλησιάζουμε στη μαύρη επέτειο και επειδή κανένας μέχρι τώρα δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει τι και πως έγινε σας απαριθμούμε τις*αναγκαίες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν για την προστασία μας.
1. Από το ύψος του I. Ν. της Αγίας Παρασκευής- Νεκροταφείο ως τη γέφυρα του περιφερειακού (ΤΕΦΑΑ) απαιτούνται αναχώματα από την πλευρά του Φλαμουλίου καθώς και η διάνοιξη της κοίτης του ποταμού για να μπορέσουν τα νερά να διοχετευθούν προς τον Πηνειό.
2. Από το ύψος της γέφυρας του ΤΕΦΑΑ ως τη συμβολή των τριών ποταμών στον Πηνειό (απόσταση 1500μ περίπου) δεν υφίσταται ποτάμι παρά ένα δάσος από αυτοφυή δένδρα τα οποία αν δεν κοπούν και να απομακρυνθούν και να διανοιχτεί κανονικά η υποτυπώδης κοίτη θα έχουμε ξανά τα ίδια και χειρότερα.
3. Τα τρία ποτάμια που συνενώθηκαν για να οδεύσουν στον Πηνειό έχουν πολλή μεγαλύτερη παροχή και πρέπει η διατομή από το σημείο της γέφυρας ΤΕΦΑΑ μέχρι την συνένωσή του με τον Πηνειό να διανοιχτεί ανάλογα.
Επειδή σε παλαιότερη επίσκεψη στον πρώην αντιπεριφερειάρχη που του θέσαμε το ζήτημα ως έχει, η απάντηση του ήταν ότι εμείς θέλουμε να διανοιχθεί το παραπάνω τμήμα αλλά δεν μας επιτρέπει το Δασαρχείο Τρικάλων προβάλλοντας λόγους περιβάλλοντος.
Το Δασαρχείο υπάγεται στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας.
Αν λοιπόν βγάλουν μεταξύ τους τα μάτια χωρίς να λαμβάνουν υπ’ όψη ότι χάνονται περιουσίες και κινδυνεύουν άνθρωποι τότε τι να πούμε.
Απαιτούμε άμεσα απαντήσεις άλλως ο μη γένοιτο το λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη . Εμείς προειδοποιήσαμε προς κάθε κατεύθυνση.
Τέλος με αφορμή ότι υπάρχουν συμπολίτες που δεν πήραν καμία οικονομική βοήθεια ερωτώ: Αφού θέλουμε τόση διαφάνεια γιατί δεν ανακοινώνονται τα ονόματα και τα ποσά που πήραν στον τοπικό τύπο.

Με την συνέχιση της πλοήγησης σας στην σελίδα μας θεωρούμε αυτόματα ότι αποδέχεστε τους όρους χρήσης μας. Αποδοχή Όροι χρήσης