“Τσιμπημένο” το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

«Τσιμπημένο» θα είναι φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, αφού οι ανατιμήσεις σε σειρά προϊόντα, κάνουν ιδιαίτερα αισθητή την «παρουσία» τους.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τους ελέγχους που διενήργησε το Τμήμα Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων για το κόστος του εορταστικού τραπεζιού, φέτος το εγχώριο και το εισαγόμενο αρνάκι  πωλείται από 7,96 έως 11,50 ευρώ το κιλό, όταν πέρυσι πωλούνταν από 7,04 έως 9,50 ευρώ το κιλό, ενώ το κατσικάκι εγχώριο και το εισαγόμενο πωλείται από 8,80 έως 12,50 ευρώ το κιλό, όταν το 2021 πωλούνταν από 7,84 έως  11,00 ευρώ το κιλό.

Το γουρουνάκι (εγχώριο και εισαγόμενο) πωλείται έως 10 ευρώ το κιλό, ΧΟΙΡΙΔΙΟ (ΓΟΥΡΟΥΝΟΠΟΥΛΟ), η παραδοσιακή γαλοπούλα από 5,25 έως 8,90 ευρώ το κιλό, όταν πέρυσι η τιμή κυμαίνονταν από 4,90 έως 7,90 το κιλό.

Αυξημένη είναι και η τιμή της φέτας που ξεκινά από  6,99 ευρώ και φτάνει τα  9,89 ευρώ το κιλό, ενώ υψηλές είναι και οι τιμές στα λαχανικά. Για παράδειγμα, οι ντομάτες πωλούνται από 1,14 έως 2,19 ευρώ το κιλό, το μαρούλι από 1,65 έως 2,49 ευρώ το κιλό.

Σε ό,τι αφορά στα παραδοσιακά γλυκά, τα μελομακάρονα στα αρτοποιεία πωλούνται από  8,50 έως  11,80 ευρώ το κιλό, οι κουραμπιέδες από 10,50 έως 13,80 ευρώ το κιλό, ενώ στα ζαχαροπλαστεία πωλούνται τα μελομακάρονα έως και 12 ευρώ το κιλό, οι κουραμπιέδες έως 13 ευρώ το κιλό και η βασιλόπιτα από 9,60 έως 13 ευρώ το κιλό.

Οι έλεγχοι  διεξήχθησαν στο πλαίσιο των οδηγιών που έχουν δοθεί από τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη.

Ο κ. Μιχαλάκης προέτρεψε τους Τρικαλινούς καταναλωτές να προτιμήσουν τα ποιοτικά προϊόντων που διαθέτει η τοπική αγορά και να ενισχύσουν την τοπική οικονομία και τους τοπικούς επαγγελματίες και παραγωγούς.

Με την συνέχιση της πλοήγησης σας στην σελίδα μας θεωρούμε αυτόματα ότι αποδέχεστε τους όρους χρήσης μας. Αποδοχή Όροι χρήσης