Λίγα εικοσιτετράωρα επαναλειτουργίας της εστίασης και τα πρώτα μηνύματα από τα εστιατόρια δεν είναι θετικά, γεγονός που αποδίδεται και στον άστατο καιρό.
Παρόλα αυτά, οι επιχειρηματίες του κλάδου εκφράζουν την ελπίδα ότι αυτό θα αλλάξει και ο κόσμος θα εμπιστευθεί σταδιακά τα εστιατόρια βάζοντας την εστίαση σε μια κανονικότητα.
Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του Σωματείου Εστιατορίων & Fast Food ν. Τρικάλων κ. Νίκος Παπαευθυμίου η κίνηση είναι υποτονική και δυστυχώς σε αυτό δε βοηθάει καθόλου ο καιρός.
«Δεν έχουμε καλό ξεκίνημα. Οι κακές καιρικές συνθήκες έχουν επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό την κίνηση» τόνισε ο κ. Παπαευθυμίου, ενώ διαβεβαίωσε ότι τα εστιατόρια ακολουθούν όλες τις διαδικασίες και τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής.
Παράλληλα, τόνισε ότι η υποτονικότητα οφείλεται στην διαφορετική ψυχολογία του κόσμου μετά το διάστημα της καραντίνας, αλλά και στο γεγονός ότι κανείς ακόμα δε γνωρίζει τι θα γίνει με τις εκδηλώσεις.
Κατά τον κ. Παπαευθυμίου «αν δε δοθεί το πράσινο φως για την διοργάνωση εκδηλώσεων, τότε δύσκολα ο κλάδος της εστίασης θα πάρει τα πάνω του με ό,τι αυτό συνεπάγεται».
Περισσότερα στην έντυπη έκδοση…