Nature

Χαρίτσης: Τελειώνουμε με τις πολιτικές λιτότητας

Τις παρεμβάσεις και τις προτεραιότητες στη μεταμνημονιακή εποχή για την αποκατάσταση των κοινωνικών αδικιών και την ενίσχυση του οικονομικού περιβάλλοντος επισημαίνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

«Περνάμε σε μια νέα φάση πλέον: τελειώνουμε με τις πολιτικές λιτότητας, σταματάνε τα περιοριστικά μέτρα και σιγά -σιγά, με λελογισμένο τρόπο μπαίνουμε σε μια λογική επέκτασης. Έχοντας πάντα υπόψη μας ποιές είναι οι δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας σε κάθε συγκυρία και μέχρι που μπορούν να φτάσουν οι επεκτατικές πολιτικές» τονίζει ο κ. Χαρίτσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός σημειώνει ότι με τη λήξη των μνημονίων δεν λύνονται ως δια μαγείας με κάποιο τρόπο όλα τα προβλήματα και προσθέτει: «Προφανώς η κρίση των τελευταίων οκτώ χρόνων έχει σωρεύσει τεράστια προβλήματα, παθογένειες, στρεβλώσεις στην ελληνική οικονομία οι οποίες δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν από τη μια μέρα στην άλλη. Αυτό λοιπόν που πρέπει να κάνουμε είναι να ιεραρχήσουμε τις ανάγκες να δούμε που βρισκόμαστε σήμερα, τι μπορούμε να κάνουμε».

«Θα πούμε στον ελληνικό λαό την αλήθεια, ποιες είναι οι δυνατότητες, δεν θα πάμε πέρα από εκεί που μας φτάνουν τα πόδια μας, δεν θα τα βγάλουμε έξω από το πάπλωμα, αυτά που μπορούμε να κάνουμε και σταδιακά θα αρχίσουμε να αποκαθιστούμε όλες αυτές τις αδικίες» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χαρίτσης υπογραμμίζει ότι βασικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια θα παίξουν οι πολιτικές για την εργασία, η οποία αποτελεί πυρηνικό στοιχείο της αναπτυξιακής προσπάθειας, ενώ επισημαίνει τις πολιτικές που θα αρχίσουν να υλοποιούνται μετά τον Αύγουστο για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, την αύξηση του κατώτατου μισθού και την πάταξη της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More