Nature

Ψηφιακή Αναβάθμιση και Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός

Ο δρόμος προς τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων καταδείχτηκε στην χθεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Τρικάλων, στο Gallery Art Hotel,η οποία αφορούσε δύο προγράμματα του ΕΠΑνΕΚ, «Ψηφιακό Βήμα και Ψηφιακό Άλμα» και «Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός».
Στην εκδήλωση ανέλυσαν τα εν λόγω προγράμματα στελέχη της την Α.Ε.Δ.Ε.Π. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος (εταίρο του Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε. και αρμόδια για την περιοχή της Θεσσαλίας), με την οποία υπήρξε συνεργασία στην διοργάνωση, όπως επίσης και με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, μέλος του Enterprise Europe Network.
Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βασίλης Γιαγιάκος, σημείωσε «βρισκόμαστε σε μία εποχή συνεχών και ραγδαίων εξελίξεων, ιδίως στην ψηφιακή τεχνολογία. Οι επιχειρήσεις του Νομού μας καλό είναι να ακολουθήσουν την εξέλιξη και σ’ αυτό θα βοηθηθούν από τα εν λόγω προγράμματα, ώστε να καταστούν ανταγωνιστικές και βιώσιμες στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον. Παράλληλα, καλό είναι οι επιχειρήσεις μας να παράγουν ποιοτικά προϊόντα και να παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες».
«Ψηφιακό Βήμα και Ψηφιακό Άλμα»
Με το «Ψηφιακό Βήμα και Ψηφιακό Άλμα», στόχος των οποίων είναι η ενίσχυση της ψηφιακής αναβάθμισης της ελληνικής επιχειρηματικότητας με έμφαση στο ψηφιακό μετασχηματισμό των πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Επιλέξιμες είναι δαπάνες που αφορούν στην προμήθεια, μεταφορά, εγκατάσταση και λειτουργία, εξοπλισμού πληροφορικής, κάθε μορφής ενέργειες και δαπάνες που αφορούν στην προμήθεια λογισμικού και σε παραμετροποίηση αυτού, όπως επίσης και κάθε μορφής υπηρεσίες που παρέχονται από τρίτους (hosting, παρουσία στα social media κλπ). Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 5.000 ευρώ έως 50.000ευρώ για το Ψηφιακό Βήμα και από 55.000 ευρώ έως 400.000ευρώ για το Ψηφιακό Άλμα, ενώ το ποσοστό δημόσιας χρηματοδότησης είναι 50% και στις δύο Δράσεις.
Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός
Ο «Ποιοτικός Εκσυγχρονισμός» αφορά στην ενίσχυση των μεσαίων επιχειρήσεων των εννέα τομέων προτεραιότητας του ΕΠΑνΕΚ (αγροδιατροφή/βιομηχανία τροφίμων, ενέργεια, εφοδιαστική αλυσίδα, πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες, Τουρισμός, περιβάλλον, τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών (ΤΠΕ), υγεία, υλικά-κατασκευές), επενδύοντας στον τεχνολογικό εκσυγχρονισμό τους. Επιλέξιμες δαπάνες αποτελούν η απόκτηση νέων σύγχρονων μηχανημάτων και εν γένει εξοπλισμού, η εισαγωγή συστημάτων πιστοποίησης – διαχείρισης ποιότητας, ο σχεδιασμός, η τυποποίηση και πιστοποίηση προϊόντων. Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικού σχεδίου κυμαίνεται από 50.000 ευρώ έως 400.000 ευρώ και το ποσοστό δημόσιας χρηματοδότησης είναι 50%.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More