Nature

Άμεση πάταξη των ελληνοποιήσεων

Άμεση πάταξη των ελληνοποιήσεων ζητούν επιτακτικά κτηνοτρόφοι, τονίζοντας πως η μέθοδος αυτή, που υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια, εξαλείφει την ντόπια παραγωγή και ζημιώνει στον μέγιστο βαθμό την οικονομία.

Στο βόειο κρέας η ελληνική αγορά εισάγει το 80 % τουλάχιστον των αναγκών της, σε μορφή σφάγιου και ζώντων ζώων και αντίστοιχα στο χοίρειο κρέας, η κάλυψη της εγχώριας ζήτησης  έπεσε  κάτω από 30% αναφέρουν κτηνοτρόφοι.
«Η μεγαλύτερη “αιμορραγία” στην εθνική οικονομία λόγω εισαγωγών, προέρχεται από την αγορά κρέατος και ξεπερνάει ακόμη και αυτήν που οφείλεται στις εισαγωγές πετρελαίου και αυτοκινήτων» τονίζεται από παραγωγούς, οι οποίοι επισημαίνουν πως «το φαινόμενο αυτό χτυπάει κατευθείαν την καρδιά της Ελληνικής οικονομίας και παραγωγής, οπότε οι συνέπειες είναι πολλαπλάσιες σε ποιότητα και ποσότητα, που δεν μπορούν να αποκαλύψουν ακόμη οι αριθμοί, όμως είναι εμφανείς στην καθημερινότητα των παραγωγών».
«Το “καρκίνωμα” αυτό λέγεται ελληνοποίηση», σημειώνουν κτηνοτρόφοι, εξηγώντας πως «κυκλοφορούν τεράστιες ποσότητες βόειου και χοίρειου κρέατος στην αγορά, οι οποίες παρόλο που δεν είναι Ελληνικής προέλευσης, διατίθενται ως τέτοιες, όμως οι συνέπειες αφορούν πρωτίστως τον καταναλωτή, ο οποίος ψωνίζει λάθος προϊόν, αφού πληρώνει για ελληνικό κρέας και αγοράζει εισαγόμενο, που είναι μάλλον αμφιβόλου ποιότητας».
Όσον αφορά την καταπολέμηση του φαινομένου της ελληνοποίησης, κτηνοτρόφοι υπογραμμίζουν πως «πρόκειται για “κουκιά μετρημένα”, διότι μπορεί εύκολα να βρεθεί που πάνε τα ζώα, πως διακινούνται, αρκεί να γίνουν ορθές μετρήσεις».
«Η χώρα μας με συγκεκριμένη στρατηγική  μπορεί να  προστατεύσει τα προϊόντα της από τον αθέμιτο ανταγωνισμό, να στηρίξει τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους και να πετύχει, όχι μόνο να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες του πληθυσμού της αλλά και να εξάγει αγροτικά προϊόντα κορυφαίας ποιότητας σε όλο τον κόσμο» σημειώνουν παραγωγοί, τονίζοντας «σήμερα που η αυτάρκεια στον διατροφικό τομέα και η αύξηση της εγχώριας αγροτικής παραγωγής  αποτελούν ύψιστες προτεραιότητες, το χτύπημα των ελληνοποιήσεων καθίσταται προτεραιότητα  και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την Ελληνική κτηνοτροφία».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More