Nature

Άνοδος της ζήτησης

Αναθέρμανση της αγοράς στα Τρίκαλα σημειώθηκε στο ενδιάμεσο φθινοπωρινό εκπτωτικό 10ήμερο, αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων (ΕΣΤ) και αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΕΣΕΕ Χρήστος Μπλουγούρας.
Οι εκπτώσεις άρχισαν στις 1 Νοεμβρίου και έληξαν το περασμένο Σάββατο 10 Νοεμβρίου, ενώ την Κυριακή 4 Νοεμβρίου τα καταστήματα είχαν την δυνατότητα να λειτουργήσουν.
«Καταγράφηκε άνοδος της ζήτησης στην αγορά της πόλης μας που ασφαλώς βοήθησε τους εμπόρους» σημειώνει ο κ. Μπλουγούρας, προσθέτοντας πως «αν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί αυτός ο όρος, κορυφώθηκε στις τελευταίες ημέρες του 10ήμερου».
«Ωστόσο, η αύξηση αυτή στην κατανάλωση μετράται σε σχέση με τον τραγικό μήνα Οκτώβριο, κατά τον οποίο η κίνηση έτεινε στο μηδέν, όπως επίσης και με την κακή πορεία της αγοράς από την αρχή του έτους» υπογραμμίζει ο κ. Μπλουγούρας, επισημαίνοντας «οπότε η αύξηση στην ζήτηση στο 10ήμερο, απλά ήταν κάτι παραπάνω από το ελάχιστο που είχαμε όλο το προηγούμενο διάστημα. Εξάλλου, κατά μέσο όρο στα καταστήματα, η ζήτηση στις φετινές ενδιάμεσες εκπτώσεις κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα με την αντίστοιχη περυσινή, που ήταν απογοητευτική, ακολουθώντας την γενική κατεύθυνση που έχει πάρει το εμπόριο τα τελευταία χρόνια».
«Το έχουμε πει πολλές φορές, ότι αυτές οι ρυθμίσεις είναι άχρηστες και μπερδεύουν τον κόσμο, που δεν ξέρει πότε είναι εκπτώσεις, πότε προσφορές. Εξάλλου, όλα τα πειράματα και όλες οι πρωτοβουλίες που έχουν γίνει στα μνημόνια είναι λανθασμένες και δεν έχουν ωφελήσει το εμπόριο και την οικονομία» υπογραμμίζει ο κ. Μπλουγούρας και επισημαίνει «δεν μας ακούνε τους ανθρώπους της αγοράς. Εκπτώσεις χρειάζονται μόνο στο τέλος της κάθε σεζόν, για να ξεπουλάμε το εμπόρευμα, καθώς αυτή είναι και η λογική του θεσμού αυτού και την υπόλοιπη περίοδο να διατίθενται προϊόντα σε προσιτές ή χαμηλές τιμές. Φαίνεται πως οι πρακτικές αυτές, στα μνημόνια, ίσως ωφελούν τα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές, ωστόσο, τα νούμερά τους στα 10ήμερα και στις Κυριακές δεν δείχνουν κάτι τέτοιο».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More