Nature

Άνοιγμα στην Κίνα

Άνοιγμα προς την Κίνα σχεδιάζει να επιχειρήσει το Επιμελητήριο Τρικάλων, στο πλαίσιο της προσπάθειας διεύρυνσης της τουριστικής αγοράς του Νομού μας.
Στις αρχές του επόμενου έτους θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα διευρυμένη συνεδρίαση του ΔΣ του Ελληνοκινέζικου Επιμελητηρίου, μέλος του οποίου είναι ο πρόεδρος του Τρικαλινού Βασίλης Γιαγιάκος, και στην οποία θα λάβουν μέρος ο Εμπορικός Ακόλουθος της Κινέζικης Πρεσβείας και στελέχη της, καθώς και tour operators, για τον προαναφερθέντα σκοπό.
«Ο στόχος μας είναι να οργανώσουμε την περιοχή μας στα πρότυπα που θέτουν οι tour operators για τους Κινέζους τουρίστες, ώστε να καταστεί ο τόπος μας ελκυστικός σ’ αυτήν την τεράστια από κάθε άποψη χώρα» τονίζει ο κ. Γιαγιάκος και υπογραμμίζει «είναι απαραίτητα να υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές στην φιλοξενία Κινέζων, τις οποίες δεν έχουμε, όμως σκοπεύουμε να τις αποκτήσουμε, διότι πρόκειται για πολύ μεγάλη αγορά και επιθυμούνε να επισκέπτονται τον Νομό μας από την Κίνα».
«Χαρακτηριστικά, Κινέζοι στην Ελλάδα επισκέπτονται μόνο την Αθήνα και την Μύκονο. Πριν λίγες ημέρες άρχισε προσπάθεια να ενταχθεί και η Καστοριά στον “χάρτη” και για τον λόγο αυτό πραγματοποιήσαμε σύσκεψη του ΔΣ του Ελληνοκινέζικου Επιμελητηρίου στην πόλη αυτή, οπότε τώρα είναι η σειρά μας» δηλώνει ο κ. Γιαγιάκος, για να επισημάνει «στην χώρα μας το 2017 ήρθαν μόλις 120.000 Κινέζοι, ενώ στην γειτονική μας Ιταλία και στην Ισπανία 6 εκ.! Βλέπουμε λοιπόν πως υπάρχει μεγάλο μερίδιο αγοράς για να αποσπάσουμε, από το οποίο μόνο οφέλη μπορούν να προκύψουν για τον τόπο μας. Η προσπάθεια έχει αρχίσει και ευελπιστούμε σε επιτυχία».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More