Nature

Άρχισαν τα αλώνια

Άρχισαν τα αλώνια στις καλλιέργειες σιτηρών, περίοδος που αναμένεται να διαρκέσει από 15 έως 20 ημέρες, ανάλογα βέβαια με τις καιρικές συνθήκες.
Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Τρικάλων Αχιλλέας Λιούτας, ενημερώνει πως η Ένωση παραλαμβάνει σιτάρι και κριθάρι σε τέσσερα σημεία: AGROVIZ (ΔΕΛΤΑ Καλαμπάκας), Μεγαλοχώρι (Συγκρότημα Εκκοκκιστηρίου), Μεγάρχη (Συγκρότημα Μεγάρχης) και Νέο Μοναστήρι Φθιώτιδας (Εκκοκκιστήριο Ν. Μοναστηρίου).
Στους γεωργούς που παραδίδουν σιτάρι ή κριθάρι στην ΕΑΣΤ με ανοικτή τιμή, καταβάλλεται προκαταβολή 10 λεπτών το κιλό αναφέρει ο κ. Λιούτας, επισημαίνοντας πως αν κάποιος επιθυμεί να κλείσει την τιμή, στην παρούσα φάση για το κριθάρι θα πληρωθεί προς 16 λεπτά το κιλό τουλάχιστον, ενώ για το σιτάρι, αυτή θα καθοριστεί τις επόμενες ημέρες, καθώς πρέπει πρώτα να εξεταστεί η διεθνής αγορά και να πραγματοποιηθούν οι σχετικοί υπολογισμοί, πριν ληφθούν αποφάσεις.
Όσον αφορά τις αποδώσεις που έχουν μετρηθεί μέχρι τώρα, ο κ. Λιούτας αναφέρει ότι η ποιότητα των σιτηρών κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα και είναι καλύτερη από την περυσινή, όμως, μέχρι τώρα, η στρεμματική απόδοση κινείται μέτρια, δηλαδή, 300 έως 400 κιλά στο στρέμμα.
Ο λόγος γι’ αυτό είναι ο μικρός καύσωνας που επικράτησε πριν λίγες ημέρες, πετυχαίνοντας τα σιτηρά σε κρίσιμο σημείο της ανάπτυξης του καρπού τους σημειώνει ο κ. Λιούτας, προσθέτοντας πως τις επόμενες ημέρες θα φανεί αν αυτή η κατάσταση είναι γενικευμένη.
«Η Ένωση πάντως, όπως εδώ και δεκαετίες, θα κινηθεί με γνώμονα το συμφέρον των συνεταιριστών και των παραγωγών, προσφέροντας τις βέλτιστες υπηρεσίες και την καλύτερη δυνατή τιμή» δηλώνει ο κ. Λιούτας, υπογραμμίζοντας «οι παραγωγοί μας εμπιστεύονται και το ανταποδίδουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More