Nature

Άρχισε η συγκομιδή καλαμποκιού

Ικανοποιητικά έχει αρχίσει η συγκομιδή του καλαμποκιού για την φετινή καλλιεργητική περίοδο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΑΣ Τρικάλων Αχιλλέα Λιούτα.
Αν και δεν μπορεί ακόμη να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα, διότι έχουν συλλεχθεί τα «πρώτα» καλαμπόκια, φαίνεται πως η σοδειά του 2018 είναι καλή, αφού με τα μέχρι τώρα στοιχεία κυμαίνεται η στρεμματική απόδοση στα 1300 έως 1400 κιλά αναφέρει ο κ. Λιούτας, προσθέτοντας πως για ακόμη μία χρονιά οι παραγωγοί επιλέγουν την Ένωση για να διαθέσουν το προϊόν τους, καθώς την εμπιστεύονται, μετά από 10ετίες αμοιβαία αποδοτικής συνεργασίας.
Όσον αφορά το κρίσιμο ζήτημα της αξίας του εν λόγω γεωργικού προϊόντος, που ενδιαφέρει τα μέγιστα τους γεωργούς, ο κ. Λιούτας ενημερώνει πως την παρούσα χρονική περίοδο το καλαμπόκι αγοράζεται από την ΕΑΣΤ στα 17 λεπτά το κιλό, όμως, για τους παραγωγούς που έχουν αγοράσει εφόδια, φάρμακα κλπ από την Ένωση, δίνεται μισό λεπτό παραπάνω στο κιλό, δηλαδή πληρώνονται με 17,5 λεπτά το κιλό.
Στην φετινή καλλιεργητική περίοδο φυτεύτηκαν 75.320 στρέμματα καλαμποκιού (ποτιστικά και ενσίρωσης), που σημαίνει 8.000 στρέμματα λιγότερα από πέρυσι, που ήταν 83.320.
Το καλαμπόκι μπορεί να έχει «πιάσει» αποδώσεις γύρω στον 1,5 τόνο το στρέμμα κάποιες χρονιές, όμως είναι κοστοβόρα καλλιέργεια και δεν είχε τιμή.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More