Nature

Έναρξη χειμερινών εκπτώσεων

Αρχίζει αύριο Δευτέρα 14 Ιανουαρίου η περίοδος των φετινών χειμερινών εκπτώσεων, η οποία λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2019.
Ο εμπορικός κόσμος αναμένει αναθέρμανση της αγοράς, τηρουμένων πάντα των αναλογιών, έχοντας υπόψη δηλαδή ότι βρισκόμαστε σε εποχή κρίσης, ώστε να καταφέρει να ρευστοποιήσει τα εμπορεύματά του και να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του, αλλά και να αλλάξει τα προϊόντα του για την επόμενη περίοδο.
«Ελπίζουμε να υπάρξει ζήτηση. Εξάλλου πάντα οι εκπτώσεις δημιουργούν προσδοκίες. Η αγορά έχει ανάγκη ρευστού και θεωρούμε πως ο κόσμος έχει κρατήσει κάποια χρήματα για να τα διαθέσει στην αγορά, καθώς ανάγκες πάντα υπάρχουν και οι περισσότεροι, όπως είναι άλλωστε λογικό, προσπαθούν να βρουν την πιο συμφέρουσα προσφορά. Εμείς έχουμε προμηθευτεί με ποικιλία ποιοτικών προϊόντων που θα διαθέσουμε σε πολύ συμφέρουσες τιμές και αισιοδοξούμε ότι θα υπάρξει άνοδος της κατανάλωσης» αναφέρουν έμποροι και τονίζουν «επαναλαμβάνουμε και πάλι πως το σημαντικότερο είναι το “κλίμα”. Ζητάμε από τον πολιτικό κόσμο ηρεμία, πολιτική αντιπαράθεση ήπιων τόνων και με επιχειρήματα, όχι όξυνση. Η ψυχολογία είναι το Α και το Ω. Αν υπάρχει καλή ψυχολογία, τότε η αγορά θα κινηθεί, ο κόσμος ότι μπορεί θα το διαθέσει έστω και με δυσκολία, αν όχι, τότε είναι δύσκολα τα πράγματα».
Από την πλευρά των συνδικαλιστών του κλάδου, εφιστάται η προσοχή στους εμπόρους ως προς την διάταξη του νόμου που απαιτεί υποχρεωτικά την αναγραφή παλιάς και νέας τιμής στα διατιθέμενα προϊόντα. Η έλλειψη διπλής τιμής δεν θεραπεύεται από μόνη την ύπαρξη ποσοστού έκπτωσης, με αποτέλεσμα οι έμποροι που καταφεύγουν μόνο στην αναγραφή ποσοστού να κινδυνεύουν με αχρείαστα πρόστιμα, τα οποία μπορεί να φτάνουν μέχρι το 0,5% του ετήσιου τζίρου και τουλάχιστον 5.000 ευρώ.
Στην επιβαρυντική περίπτωση που οι εκπτώσεις κριθεί ότι είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές (δηλαδή αποσκοπούν στην εξαπάτηση του καταναλωτή), επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με το 1% του ετήσιου τζίρου και τουλάχιστον 10.000 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More