Nature

Έργα ανάδειξης της θρησκευτικής και πολιτισμικής κληρονομιάς

Τρία ακόμη έργα σχεδιάζει να υλοποιήσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, μέσω της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Τρικάλων και των Τεχνικών Υπηρεσιών (ΤΥ) της.
Πρόκειται για την αποκατάσταση του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών στους Ταξιάρχες του Δήμου Φαρκαδόνας, την αποκατάσταση και ανάδειξη του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής στο Φλαμούλι του Δήμου Τρικκαίων και την αποκατάσταση και ανάδειξη των λίθινων τοξωτών γεφυριών της Σαρακίνας του Δήμου Καλαμπάκας, του Κεραμιδίου του Δήμου Φαρκαδόνας και της μεταλλικής του Πηνειού ποταμού στην θέση “Καραβόπορος”.
Οι δράσεις αυτές εντάσσονται στην πολιτική της ΠΕ ανάδειξης της θρησκευτικής, πολιτισμικής και πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, μέσω της ανάδειξης και διατήρησης κατασκευών, που “σημάδεψαν” την περιοχή και τους κατοίκους της και συνέβαλαν στην ανάπτυξή της.
Όσον αφορά τα έργα, οι ΤΥ της ΠΕ ενημερώνουν τα εξής:
• Αποκατάσταση Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών στους Ταξιάρχες με ημερομηνία δημοπράτησης για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του έργου 9-10-2018
• Αποκατάσταση και ανάδειξη του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής στο Φλαμούλι Τρικάλων και του κτιρίου του εργοταξίου έργων αποξήρανσης της Θεσσαλικής Πεδιάδας έργο προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ, για το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία δημοπράτησης για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του έργου, ολοκλήρωσης και αδειοδοτήσεων και υλοποίησης του έργου.
• Αποκατάσταση και ανάδειξη των λίθινων τοξωτών γεφυρών Σαρακίνας Δήμου Καλαμπάκας και Κεραμιδιού Δήμου Φαρκαδόνας και της Μεταλλικής γέφυρας του Πηνειού ποταμού στην θέση «Καραβόπορος» κατάντι της γέφυρας της Εθνικής οδού Τρικάλων –Πύλης, περιλαμβανόμενων στο έργο αποκατάστασης βλαβών αρδευτικών δικτύων και μνημείων, συνολικού προϋπολογισμού 8,2 εκ. ευρώ, έργο για το οποίο βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη η διαδικασία δημοπράτησης για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του έργου, ολοκλήρωσης των αδειοδοτήσεων και υλοποίησης του έργου.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More