Nature

Έρχεται εκ νέου κλιμάκιο της ΔΕΗ;

Νέα επίσκεψη στελεχών της ΔΕΗ για το υδροηλεκτρικό έργο στον Αχελώο στην Μεσοχώρα, ίσως πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες στην περιοχή.
Ο λόγος γι’ αυτό είναι προφανής, η προώθηση δηλαδή του πολύπαθου έργου, το οποίο θα έπρεπε να είχε υλοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια.
Αν έρθει κλιμάκιο της εν λόγω εταιρείας στον Δήμο Πύλης, θα είναι για πολλοστή φορά που γίνεται κάτι τέτοιο, ωστόσο, μέχρι τώρα αποτέλεσμα δεν υπάρχει, αντίθετα καταγράφεται μία στασιμότητα στο εγχείρημα αποπεράτωσης του υδροηλεκτρικού, για την οποία δεν ευθύνεται η τοπική αυτοδιοίκηση.
Καλές οι διαβουλεύσεις και οι επαφές και οι συζητήσεις, ωστόσο τα έργα γίνονται με πράξεις, οπότε καλό είναι, τόσο για την εθνική οικονομία, όσο και για το καλό του τόπου μας, να αρχίσει επιτέλους το τελικό στάδιο του έργου, το οποίο σαφώς θα περιλαμβάνει ως προτεραιότητα, την αποκατάσταση των πληγέντων από την δημιουργία της τεχνητής λίμνης κατοίκων.
Μέχρι τώρα, ο Δήμος Πύλης έχει ολοκληρώσει το ΣΧΟΟΑΠ (Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων) της δημοτικής ενότητας (ΔΕ) Πινδέων και αναμένει την τελική χρηματοδότηση από την ΔΕΗ για την εκπόνηση της μελέτης ανάπτυξης της περιοχής.
Η ολοκλήρωση του έργου, δηλαδή η εκτέλεση όλων των εργασιών και το κλείσιμο του φράγματος για να συγκεντρωθεί νερό, χρειάζεται 5 εκ. ευρώ για παρεμβάσεις και επισκευές. Χρειάζονται στεγανοποιήσεις και αποκαταστάσεις, εργασίες που θα ολοκληρωθούν σε έναν χρόνο περίπου από την στιγμή που θα ξεκινήσουν.
Το Φράγμα Μεσοχώρας θα αξιοποιεί τα νερά του Αχελώου για την παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας και θα τα επαναφέρει στη φυσική κοίτη του ποταμού. Θα παράγει 360 GWH ετησίως, που αντιστοιχούν με το 10% της συνολικής παραγόμενης υδροηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More