Nature

Έρχεται η παράταση;

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να δοθεί η παράταση της οριστικοποίησης των φακέλων στα σχέδια βελτίωσης, σύμφωνα με γεωπόνους.
Η παράταση μάλλον θα είναι μέχρι το πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου, όπως εξάλλου έχουν ζητήσει φορείς και γεωπόνοι.
Η αρχική προθεσμία ήταν μέχρι στις 14 Σεπτεμβρίου, όμως, μέχρι αυτό το χρονικό περιθώριο, φαίνεται πως παραγωγοί δεν θα είναι έτοιμοι.
Ως προθεσμία για την υποβολή εγγράφων για θεώρηση στην ΔΑΟΚ (Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ) της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Τρικάλων έχει καθοριστεί η 30/8/2018, ενώ ως προθεσμία για την ηλεκτρονική οριστικοποίηση του πρώτου και του δευτέρου σταδίου της αίτησης ορίζεται η 14/09/2018 και ώρα 13:00, ενώ σε ότι αφορά στα αιτήματα από-οριστικοποίησης θα γίνονται δεκτά έως τις 10/09/2018. Τέλος, ως προθεσμία για την υποβολή του φυσικού φακέλου στην ΔΑΟΚ ορίζεται η 01/10/2018.
Ενισχύσεις
Το ποσοστό ενίσχυσης διαφοροποιείται ανάλογα με την Περιφέρεια και την ιδιότητα υποψηφίου δικαιούχου, με την Περιφέρεια Θεσσαλίας να έχει 50% – 60%.
Με τα Σχέδια Βελτίωσης ενισχύονται επενδύσεις όπως είναι η ανέγερση, επέκταση, εκσυγχρονισμός αγροτικών κτιρίων και κατασκευών, η αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση καινούργιου μηχανολογικού και άλλου εξοπλισμού, η εγκατάσταση πολυετών καλλιεργειών, η αγορά εξοπλισμού Η/Υ και λογισμικού διαχείρισης αγροτικής εκμετάλλευσης και οι γενικές άυλες δαπάνες.
Τέλος, οι επιλέξιμες επενδύσεις αφορούν κατασκευή εγκαταστάσεων διαχείρισης των αποβλήτων, υποπροϊόντων και υπολειμμάτων της εκμετάλλευσης, αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση καινούργιου εξοπλισμού για την παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές που προσαρμόζονται στις ενεργειακές ανάγκες αυτοκατανάλωσης της εκμετάλλευσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More