Nature

Έρχονται ενισχύσεις

Καταβολή και εξοφλήσεις εκκρεμοτήτων Κοινοτικών ενισχύσεων προβλέπεται για τον Ιούνιο, σύμφωνα με γεωπόνους, με προτεραιότητα να δίνετια στα ειδικά δικαιώματα κτηνοτροφίας.

Καταβολή και εξοφλήσεις εκκρεμοτήτων Κοινοτικών ενισχύσεων προβλέπεται για τον Ιούνιο, σύμφωνα με γεωπόνους, με προτεραιότητα να δίνετια στα ειδικά δικαιώματα κτηνοτροφίας.

Υπενθυμίζεται πως η ενίσχυση για τα βοοειδή (Μέτρο 1) ορίστηκε στα 294,80 ευρώ ανά ΜΜΖ και για τα αιγοπρόβατα (Μέτρο 2) στα 47,90 ευρώ ανά ζώο.

Επίσης, πληρωμές θα πραγματοποιηθούν για τα υπόλοιπα από τη συνδεδεµένη βάµβακος για όσους παραγωγούς είχαν υποβάλλει ένσταση. Αυτό το διάστηµα εξετάζονται οι ενδικοφανείς προσφυγές από τους βαµβακοκαλλιεργητές που ήταν στον έλεγχο ή είχαν προβλήµατα µε την τηλεπισκόπηση, διαδικασία που υπολογίζεται να χρειαστεί περίπου 15 ηµέρες.

Επίσης, πιστώσεις θα υπάρξουν για τις δασώσεις, που αφορούν προγράµµατα των ετών 2015, 2016 και 2017.

Όσον αφορά του νέους αγρότες, έχει κλείσει το µεγαλύτερο ποσοστό για το 2014, ενώ δεν προβλέπεται µέσα στον Ιούνιο κάποια πληρωµή για τους Νέους του 2017. Υπενθυμίζεται πως υπάρχει σχετική δέσμευση για ένταξη όλων των επιλαχόντων στο πρόγραµµα των Νέων Αγροτών, η οποία αν δεν ολοκληρωθεί, δεν επιτρέπει να «τρέξει» και η πληρωµή των αγροτών, κάτι που µπλοκάρει σηµαντικά το τελευταίο διάστηµα την πιο παραγωγική µερίδα του πρωτογενή τοµέα.

«Σανίδα σωτηρίας είναι κυριολεκτικά για μας η κάθε επιδότηση, ιδίως όταν αποδίδεται εγκαίρως και πλήρως» τονίζουν γεωργοί και κτηνοτρόφοι, υπογραμμίζοντας «στην οικονομική κατάσταση που έχουμε περιέλθει, από την εδώ και πολλά χρόνια ασκούμενη πολιτική, δυστυχώς εξαρτόμαστε από τις Κοινοτικές ενισχύσεις. Και πως αλλιώς; Οι τιμές των προϊόντων μας στο ναδίρ, τα έξοδά μας στο ζενίθ».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More