Nature

Ίδρυση Δικτύου Επιμελητηρίων

Στην τελική ευθεία έχει εισέλθει το Επιμελητήριο Τρικάλων για την διοργάνωση του Συνεδρίου ίδρυσης δικτύου Επιμελητηρίων, στις περιοχές των οποίων βρίσκονται Μνημεία της UNESCO.
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την 1η Σεπτεμβρίου 2018 στα Τρίκαλα και θα συμμετάσχουν άλλα 15 Ελληνικά Επιμελητήρια, καθώς και το Ελληνοϊταλικό σύμφωνα με τον πρόεδρο του Τρικαλινού φορέα Βασίλη Γιαγιάκο.
Στόχος είναι η συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα παγκόσμιας ανάδειξης ιστορικών χώρων που έχουν ανακηρυχθεί ως μνημεία από την UNESCO ενημερώνει ο κ. Γιαγιάκος, αναφέροντας πως σ’ αυτό “τρέχει” η δράση από πολλά Ιταλικά Επιμελητήρια, αλλά και στην Γαλλία, την Ισπανία, την Βουλγαρία και την Ρουμανία.
Υπενθυμίζεται πως στον ν. Τρικάλων υπάρχουν τα Μετέωρα, που έχουν χαρακτηριστεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Με βάση λοιπόν αυτό, θα δοθεί η δυνατότητα, με χρηματοδότηση από την ΕΕ, να προβληθούν μνημεία, τοπία φυσικού κάλλους, ο τοπικός πολιτισμός, κ.α. σε παγκόσμια κλίμακα σημειώνει ο κ. Γιαγιάκος και τονίζει τις δυνατότητες που έχει ο τόπος στον πρωτογενή τομέα και στον τουρισμό, οι οποίες δεν πρέπει να παραμείνουν ανεκμετάλλευτες, ειδικά αυτήν την εποχή της κρίσης.
Ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός, μπορούν να αποδώσουν ικανοποιητικό εισόδημα στους ενασχολούμενους μ’ αυτά, δημιουργώντας και παράγοντας συνθήκες ανάπτυξης, που μεσομακροπρόθεσμα θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση, σε συνδυασμό βέβαια και με άλλους παράγοντες.
Επίσης, η στροφή του ενεργού εργασιακά πληθυσμού του Νομού σε άλλες δραστηριότητες, όπως η γεωργία, η κτηνοτροφία και ο τουρισμός, από αυτές που ασκούνται μέχρι τώρα, είναι ο μόνος, τουλάχιστον εύλογος και προφανής, τρόπος πάταξης της ανεργίας, αύξησης και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας. Ωστόσο, δεν αρκεί να υπάρξουν πιο πολλοί γεωργοί και κτηνοτρόφοι και ενασχολούμενοι με τον τουρισμό, αλλά πιο ποιοτικοί και ανταγωνιστικοί.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More