Nature

Αδικία για τον ν. Τρικάλων

Υπόμνημα εξέδωσε ο Δήμος Πύλης, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σχετικά με το ζήτημα των σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στα Τρίκαλα.
Το Σώμα συνεδρίασε προχθές στο Δημαρχείο, με 23 θέματα στην ημερήσια διάταξη, από τα οποία τα 22 πέρασαν ομόφωνα και το ένα (έγκριση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019 – 2022 του Δήμου Πύλης) κατά πλειοψηφία.
Για τις σχολές, ο Δήμος Πύλης εκφράζει την ανησυχία του για την μη ίδρυση σχολών στα Τρίκαλα και το θεωρεί αυτό αδικία για τον ν. Τρικάλων.
Όσον αφορά τα άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης, κυριάρχησαν το υδροηλεκτρικό στον Αχελώο και το Ροπωτό.
Κανονικά προχωράει η διαδικασία ολοκλήρωσης των διαδικασιών για το υδροηλεκτρικό έργο στον Αχελώο στην Μεσοχώρα, τονίστηκε από την Δημοτική Αρχή Πύλης, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο.
Επίσης, στο ζήτημα του Ροπωτού, επισημάνθηκε πως η σχετική μελέτη θα ολοκληρωθεί και θα εισέλθει στο τελικό στάδιο η αποκατάσταση των πληγέντων κατοίκων.
Το υδροηλεκτρικό στον Αχελώο
Για το ζωτικής σημασίας θέμα στον Αχελώο στην Μεσοχώρα, τέθηκαν πολλά ερωτήματα από τον ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο Βύρων Κατσίβελο, ο οποίος έκανε λόγο για καθυστερήσεις στο ΣΧΟΟΑΠ(Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων).
Απαντώντας ο διευθυντής της Πολεοδομίας του Δήμου Στέφανος Παιδής σημείωσε «δεν υπάρχει καθυστέρηση με υπαιτιότητα του Δήμο. Αυτή οφείλεται σε άλλους λόγους, όπως η ακύρωση του Β’2 σταδίου του ΣΧΟΑΠ, λόγω σημαντικών διορθώσεων που έπρεπε να γίνουν».
Ο δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας, τοποθετούμενος για το θέμα σημείωσε πως το ΣΧΟΟΑΠ προχωράει κανονικά και γενικά ο Δήμος προωθεί τις ενέργειες για το έργο.
Η συζήτηση για το υδροηλεκτρικό προέκυψε λόγω δύο θεμάτων στην ημερήσια διάταξη, που αφορούσαν μελέτη για τον χώρο την περιοχή ενδιαφέροντος και τα οποία εγκρίθηκαν.
Προβλέπεται η εκπόνηση μελέτης για την χρήση και την αξιοποίηση της παραλίμνιας περιοχής, όταν δημιουργηθεί η τεχνητή λίμνη, δηλαδή, αν και που θα κατασκευαστούν χώροι αναψυχής, άθλησης, ξενοδοχεία κλπ.
Η μελέτη αυτή έχει προϋπολογιστεί στα 95.000 ευρώ, ποσό που θα πληρώσει η ΔΕΗ, όμως την διαδικασία θα αναλάβει ο Δήμος Πύλης, ο οποίος θα δημοπρατήσει ηλεκτρονικά το έργο.
Το Ροπωτό
Για το Ροπωτό, εκπονείται μελέτη γεωλογικής καταλληλότητας του οικισμού, με βάση την οποία θα πραγματοποιηθούν οι αποζημιώσεις στους πληγέντες από το κατολισθητικό φαινόμενο κατοίκους του χωριού, αλλά θα εκτελεστεί και το έργο της μετεγκατάστασής των σε άλλη περιοχή, ενώ καταγράφονται με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια και ευκρίνεια οι περιοχές στο χωριό.
Για την συγκεκριμένη μελέτη έχει ζητηθεί από τον ανάδοχο δίμηνη παράταση εκπόνησής της, που έγινε δεκτό από το Σώμα.
Έντονα διαμαρτυρήθηκε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας (ΤΚ) Ροπωτού Γιώργος Ρουμπιάς, για την εξέλιξη αυτή, σημειώνοντας πως έχουν καταγραφεί ήδη μεγάλες καθυστερήσεις στο έργο αυτό.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More