Nature

Ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου στον καταρράκτη Παλαιοκαρυάς

Η ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου στον καταρράκτη της Τοπικής Κοινότητας (ΤΚ) Παλαιοκαρυάς του Δήμου Πύλης είναι στους σχεδιασμούς του αυτοδιοικητικού φορέα.
Στο πλαίσιο αυτό, έχει αποσταλεί προς έγκριση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας η μελέτη του έργου, ώστε να ακολουθήσουν τα επόμενα «βήματα» προς την υλοποίησή του.
Στόχος του εν λόγω έργου, προϋπολογισμού 140.000 ευρώ, είναι η αξιοποίηση των φυσικών και πολιτιστικών πόρων της περιοχής. Ο πιλοτικός χαρακτήρας της μελέτης του έργου, έγκειται στο γεγονός ότι το φυσικό περιβάλλον και η παράδοση της περιοχής θεωρείται ως αναπτυξιακό κεφάλαιο συμβάλλοντας έτσι στην στήριξη της τοπικής οικονομίας.
Συγκεκριμένα, η μελέτη προβλέπει την εκτέλεση έργων δασικής αναψυχής, προστασίας και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος σε δημόσια δάση και δασικές εκτάσεις της υπόψη περιοχής. Με τις παρεμβάσεις αυτές επιδιώκεται η δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων ήπιων μορφών τουρισμού, καθώς και για την προστασία της περιοχής.
Όλες οι επεμβάσεις που αφορούν τις κατασκευές και τις εργασίες που θα εκτελεστούν, θα είναι φιλικές και πλήρως εναρμονισμένες με το φυσικό τοπίο και την φυσιογνωμία της περιοχής και έχοντας υπόψη τις αρχές της αρχιτεκτονικής του τοπίου (ξύλο και πέτρα) και τον βαθμό αντοχής του φυσικού περιβάλλοντος. Η κατασκευή και η λειτουργία του έργου δεν θα επιφέρουν καμιά δυσμενή οικολογική επίπτωση.
Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εργασίες:
•Διαμόρφωση της επιφάνειας του εδάφους έτσι ώστε να δοθούν οι απαραίτητες κλίσεις με εκσκαφές και επιχώσεις, για την ομαλή απορροή των όμβριων υδάτων προς την πλευρά του ρέματος.
•Κατασκευή βάσης σκυροδέματος σε ολόκληρη την επιφάνεια του χώρου πάνω στην οποία θα τοποθετηθεί η πλακόστρωση
•Κατασκευή πέτρινου τοίχου με διαμόρφωση όψεων, αρμολόγημα, καπάκια στη στέψη και με ξύλινη περίφραξη σύμφωνα με το σχέδιο
•Κατασκευή τοίχου αντιστήριξης 2μ για τη συγκράτηση των υλικών καταπτώσεων και επένδυση του τοίχου με πέτρα και κορωνίδες στη στέψη
•Κατασκευή μιας πέτρινη βρύσης στη θέση που ορίζει το σχέδιο
•Τοποθέτηση ξύλινης πινακίδας προς ενημέρωση των επισκεπτών & τον προσανατολισμό προς τον καταρράκτη
•Τοποθέτηση 5 τραπεζόπαγκων, 1 ξύλινο κιόσκι και 7 ξύλινων κάδων απορριμάτων

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More