Nature

Αναβάθμιση του ΚΥ Πύλης και φυσικό αέριο

Ήρεμα και με σχεδόν πλήρη ομοφωνία μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης κύλησε η προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο.
Μικρής έκτασης και έντασης διαφωνία σημειώθηκε μεταξύ του πρόεδρου του Σώματος Χρήστου Νάκου και της αντιδημάρχου Ρούλας Οικονόμου, όταν η δεύτερη ζήτησε εξηγήσεις γιατί δεν μπήκε στην ημερήσια διάταξη το ζήτημα με το «επίδομα γάλακτος» στους εργαζόμενους στην καθαριότητα, από το 2012 έως το 2016.
Ο Πρόεδρος εξήγησε πως για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει πρώτα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου να καταγράψουν τον αριθμό και τα άτομα που το δικαιούνται και να καταθέσουν τον σχετικό κατάλογο στην Δημοτική Αρχή, κάτι που θα γίνει άμεσα, όπως επίσης τόνισε και ο δήμαρχος Κώστας Μαράβας.
Σημειώνεται πως αν το εν λόγω επίδομα δεν έχει καταβληθεί σε είδος(γάλα), τότε αποδίδεται σε χρήμα.
Αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Πύλης
Ικανοποίηση επικράτησε στο Σώμα για την ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 – 2020 από την Περιφέρεια Θεσσαλίας του έργου «Αναβάθμιση Κτιριακών Εγκαταστάσεων Κέντρου Υγείας Πύλης Τρικάλων» προϋπολογισμού 475.000 ευρώ.
Αντικείμενο του έργου είναι η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων με σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο κτίριο του Κέντρου Υγείας Πύλης (επιφανείας 1.100 τ.μ. περίπου). Η αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων αφορά κυρίως στο εσωτερικό του κτιρίου και ειδικότερα στην επίλυση των προβλημάτων της υγρασίας, των εκτεταμένων φθορών των δαπέδων και της ομαλής λειτουργίας των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Οι βασικές κατηγορίες εργασιών αφορούν σε:
• Επιστρώσεις δαπέδων και επενδύσεις τοίχων, αντικατάσταση οριζοντίων και κατακόρυφων υδρορροών
• Κατασκευή ψευδοροφών και τοποθέτηση γυψοσανίδων και αρμοκαλύπτρων και χρωματισμοί
• Κατασκευές ερμαρίων και πάγκων στους χώρους των εργαστηρίων
• Επιστεγάσεις με πολυκαρβονικά φύλλα στους χώρους των αιθρίων και στην δυτική έξοδο
• Ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες στο φωτισμό, στις καλωδιώσεις και τους ηλεκτρικούς πίνακες και εργασίες, αλληλένδετες με τις εργασίες θέρμανσης και κλιματισμού
• Κατασκευή χώρου υγιεινής για την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ
• Εγκατάσταση συστήματος θέρμανσης – κλιματισμού
Με την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας και την επίλυση των προβλημάτων της υγρασίας, των εκτεταμένων φθορών των δαπέδων και της ομαλής λειτουργίας των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, βελτιώνονται οι συνθήκες διαβίωσης και εξυπηρέτησης των ασθενών και των εργαζομένων, επιτυγχάνοντας ένα άρτιο και λειτουργικό αποτέλεσμα. Μέσω του έργου αυτού, αναβαθμίζεται και κυρίως επιτυγχάνεται η σύγχρονη και ασφαλή λειτουργία ενός από τα κυριότερα και παλαιότερα Κέντρα Υγείας της Π.Ε. Τρικάλων που εξυπηρετεί πολίτες που διαμένουν σε ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές.
Ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Κουτσονάσιος, Επιμελητής Γενικής Ιατρικής του ΚΥΠ, κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δήλωσε τα εξής:
“Είναι σημαντική μέρα η σημερινή αφού ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ότι ενέκρινε το κονδύλιο για την κτιριακή αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Πύλης.
Ένα σημαντικό έργο που οι εργασίες θα αρχίσουν σύντομα και θα αποδοθεί στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής του Δήμου μας.
Έτσι θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον Αντιπεριφερειάρχη Π Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη καθώς και τις τεχνικές υπηρεσίες τόσο της Περιφέρειας όσο και του Δήμου Πύλης”.
Επίσης, ως πολύ θετική χαρακτηρίστηκε η εξέλιξη για την έλευση φυσικού αερίου στην Πύλη και στο Μουζάκι, γεγονός για το οποίο ενημέρωσε το Σώμα ο κ. Μαράβας, ο οποίος είχε σύσκεψη με στελέχη της εταιρείας διανομής αερίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More