Nature

Αναμένονται οι εκτιμήσεις από κλιμάκιο του κράτους

25 άτομα έχουν υποβάλλει αίτηση αποζημίωσης από τον σεισμό της 31ης Αυγούστου στον Δήμο Πύλης, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Σωτήρη Αγγέλη.
Οι αιτήσεις αυτές έχουν αποσταλεί από τον Δήμο στην αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, ώστε να προωθηθεί το ζήτημα της αποκατάστασης των πληγέντων κατοίκων.
Έλεγχοι στα κτίσματα και στις υποδομές στην περιοχή αρμοδιότητάς τους έχουν ήδη διενεργήσει οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Πύλης, ωστόσο, πρέπει αυτήν την εργασία να την πραγματοποιήσει κλιμάκιο του κράτους, το οποίο αναμένεται να επισκεφθεί την περιοχή σε επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς έχουν κατατεθεί αρμοδίως οι σχετικές αιτήσεις αναφέρει ο κ. Αγγέλης.
Γενικά, μετά από την πάροδο 12 ημερών από τον σεισμό, η αποτίμηση είναι πως δεν άφησε «σημάδια» στην περιοχή του Δήμου Πύλης και υπάρχουν μικρές ζημιές, δηλαδή ρωγμές σε κάποια σπίτια και τίποτα άλλο.
Υπενθυμίζεται πως ο, σύμφωνα με τον συντοπίτη μας διακεκριμένο γεωλόγο Δρ Αθανάσιο Γκανά, ο οποίος είναι ερευνητής του Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, «δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας από τον ισχυρό σεισμό που έλαβε χώρα χθες στην περιοχή μας και έγινε αισθητός σε Θεσσαλία και Ήπειρο Πρόκειται για μία φυσιολογική δραστηριότητα, η οποία δεν εμπνέει ανησυχία. Η πρώτη σεισμική δόνησε ήταν ισχυρή με επίκεντρο την λίμνη Πλαστήρα, είχε μέγεθος 5,2 ρίχτερ και συνέβη στις 10:12πμ, ενώ ακολούθησε και δεύτερος σεισμός, μεγέθους 4,1 ρίχτερ, στις 11:26πμ. Γενικά η περιοχής μας είναι χαμηλής σεισμικότητας και δεν αναμένονται σεισμοί πάνω από 5,2 ρίχτερ». Υπενθυμίζεται πως στις 11 Σεπτεμβρίου 2017 έγινε στην περιοχή μας σεισμός 4,6 ρίχτερ.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More