Nature

Ανοικτό Κέντρου Εμπορίου και νέα ιστοσελίδα

Η πρωτοβουλία δημιουργίας Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου και η νέα ιστοσελίδα του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων (ΕΣΤ) παρουσιάστηκαν στην χθεσινή ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση (ΓΣ) του συνδικαλιστικού φορέα, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν Διοικητικός απολογισμός έτους 2017, Οικονομικός απολογισμός έτους 2017 και προϋπολογισμός έτους 2018, Παρουσίαση της δράσης των “Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου”, Παρουσίαση της νέας ιστοσελίδας του συλλόγου και Θερινό ωράριο πενθημέρου.
Στα Τρίκαλα σχεδιάζεται από τον ΕΣΤ η δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου (open mall) και καταρτίζεται ο σχετικός φάκελός ένταξης της δράσης σε επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.
Ο πρόεδρος του ΕΣΤ και αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΕΣΕΕ Χρήστος Μπλουγούρας, αναφέρει πως ο Τρικαλινός φάκελος αφορά το ιστορικό εμπορικό κέντρο των Τρικάλων, για το οποίο στόχος είναι να μετατραπεί σε Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου, ώστε να αναβαθμιστεί η αγορά της πόλης και να προσελκυστούν επισκέπτες από άλλες περιοχές.
Η μέγιστη ενίσχυση μπορεί να φτάσει τα 1,9 εκ. ευρώ, σημειώνει ο κ. Μπλουγούρας, επισημαίνοντας πως το 1,5 προορίζεται για τον Δήμο, ώστε να προχωρήσει σε παρεμβάσεις ανάπλασης των υποδομών, της εικόνας του χώρου κλπ, και οι υπόλοιπες 400.000 ευρώ για τα καταστήματα, ώστε να αναβαθμίσουν την εικόνα τους, να πραγματοποιηθούν δράσεις, διαφήμιση, εκδηλώσεις κλπ.
Η πρόσκληση θα ανοίξει στο τέλος του τρέχοντα μήνα και θα είναι δυνατό να κατατεθούν αιτήσεις ένταξης μέχρι στις 24 Σεπτεμβρίου.
Όσον αφορά την νέα ιστοσελίδα, την οποία παρουσίασε ο κ. Μπλουγούρας, εντάσσεται στον σχεδιασμό του ΕΣΤ για καλύτερη παροχή υπηρεσιών στα μέλη του, αλλά και στους καταναλωτές, αλλά και στον σχεδιασμό για την εναρμόνιση του τοπικού εμπορίου στα σύγχρονα δεδομένα και στις απαιτήσεις της εποχής.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More