Nature

Αντιρρήσεις στον Δασικό Χάρτη

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η διαδικασία υποβολής αντιρρήσεων για την Ανάρτηση του Δασικού Χάρτη του συνόλου περιοχής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Δασών ν. Τρικάλων.
Κλιμάκια της Διεύθυνσης Δασών και των Δασαρχείων Τρικάλων και Καλαμπάκας βρίσκονται στην διάθεση των πολιτών, ενημερώνοντάς τους σχετικά με τον Χάρτη και βοηθώντας στην επίλυση ζητημάτων.
«Ενημερώνουμε και υπενθυμίζουμε για μια ακόμη φορά όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες τους διαμένοντες εντός Νομού αλλά και εκτός, πως η Διεύθυνση Δασών ν. Τρικάλων με απόφασή της έχει ήδη προβεί από τις 22 Ιουνίου 2018 στην ανάρτηση του Δασικού Χάρτη του συνόλου, περιοχής αρμοδιότητας της, δηλαδή στο σύνολο του Νομού και ο κάθε ενδιαφερόμενος πολίτης μπορεί να λαμβάνει γνώση για το περιεχόμενο του, μέσω της ιστοσελίδας “Εθνικό Κτηματολόγιο”» σημειώνει ο διευθυντής Δασών ν. Τρικάλων Χρήστος Κουτσονάσιος.
Η ημερομηνία έναρξης των αντιρρήσεων που αφορούν αποκλειστικά την αμφισβήτηση του χαρακτήρα ή της μορφής των εμφανιζομένων στο Δασικό Χάρτη εκτάσεων έχει ήδη ξεκινήσει από την 6η Ιουλίου 2018 και θα λήξει στις 18 Οκτωβρίου 2018, ημέρα Πέμπτη, ενώ για τους κατοίκους ή διαμένοντες στο εξωτερικό, η παραπάνω προθεσμία παρατείνεται 20 είκοσι ημέρες και συνεπώς η καταληκτική ημερομηνία λήξης υποβολής των αντιρρήσεων είναι η 7η Νοεμβρίου 2018.
Για την ενημέρωση επί του περιεχομένου του αναρτημένου Δασικού Χάρτη καθώς και του τρόπου υποβολής των αντιρρήσεων λειτουργούν δύο Σημεία Υποστήριξης της Ανάρτησης του Δασικού Χάρτη (Σ.Υ.Α.Δ.Χ.) στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων στο Γραφείο 301 στον 3ο όροφο με τηλέφωνα 2431046301 και 2431046353(που έχει παραχωρηθεί από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων) και αντίστοιχο Σ.Υ.Α.Δ.Χ. στο κτήριο όπου στεγάζεται το Δασαρχείο Καλαμπάκας, στην πόλη της Καλαμπάκας με τηλέφωνο επικοινωνίας 2432022690, όπου οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος υποβολής αντιρρήσεων κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 7πμ έως 3μμ.
Εκτός των προαναφερομένων Σ.Υ.Α.Δ.Χ., πληροφόρηση και ενημέρωση των πολιτών επί του περιεχομένου του αναρτημένου δασικού χάρτη καθώς και του τρόπου υποβολής των αντιρρήσεων γίνεται και στο Γραφείο Πληροφόρησης και ενημέρωσης των πολιτών στα Γραφεία 3 και 5 της Διεύθυνσης Δασών Τρικάλων, Κολοκοτρώνη 30 στον 3ο όροφο με τηλέφωνα επικοινωνίας 2431063461 – 62 εργάσιμες ώρες.
Βασικές οδηγίες
Όπως σημειώνεται από τον κ. Κουτσονάσιο, για την υποβολή αντιρρήσεων πρέπει να υπάρχουν τρεις βασικές προϋποθέσεις:
1)Να συμπληρωθούν τα προσωπικά στοιχεία και στοιχεία επικοινωνίας του κάθε ενδιαφερομένου, στην ειδική ηλεκτρονική φόρμα μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής υποβολής αντιρρήσεων.
2)Να συμπληρωθούν μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής οι γεωγραφικές συντεταγμένες (σε ΕΓΣΑ 87) των κορυφών του πολυγώνου/γεωτεμαχίου, που περικλείει την έκταση, της οποίας αμφισβητεί ο δασικός/χορτολιβαδικός χαρακτήρας, σύμφωνα με τον αναρτηθέντα χάρτη.
3)Να καταβληθεί το ειδικό τέλος για την υποβολή αντίρρησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More