Nature

Αντιρρήσεις στους Δασικούς Χάρτες

Mεγάλο και έντονο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από εκπροσώπους φορέων και πολίτες για την χθεσινή ενημερωτική εκδήλωση του Παραρτήματος Θεσσαλίας του ΓΕΩΤΕΕ, σχετικά με τις αντιρρήσεις στους Δασικούς Χάρτες, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Τρικάλων.
Για το ζήτημα μίλησαν ο πρόεδρος του Παραρτήματος Δημήτρης Ντοκούλης, ο τοπογράφος Νίκος Καρδούλας, το στέλεχος του Δασαρχείου Καλαμπάκας Κωνσταντίνος Ζαχαρόπουλος, το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Ιωάννα Γούλα και ο δασολόγος Κωνσταντίνος Γρουσόπουλος.
Όπως είναι γνωστό οι Δασικοί Χάρτες για τον ν. Τρικάλων έχουν αναρτηθεί πρόσφατα και η διαδικασία αντιρρήσεων έχει αρχίσει από τις 6 Ιουλίου και λήγει στις 18 Οκτωβρίου για τους κατοίκους της χώρας μας, ενώ γι’ αυτούς του εξωτερικού, καταληκτική ημερομηνία είναι στις 7 Νοεμβρίου.
Για τον σκοπό αυτό έχουν δημιουργηθεί τα Σημεία Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικού Χάρτη (ΣΥΑΔΧ), στα οποία, από την προαναφερθείσα ημερομηνία, θα μπορούν οι πολίτες να προβάλλουν αντιρρήσεις. Τα Σημεία αυτά έχουν ενεργοποιηθεί στην Νομαρχία Τρικάλων – γραφείο 301, στο κτίριο του Δασαρχείου Καλαμπάκας και στην Διεύθυνση Δασών ν. Τρικάλων.
Για την υποβολή αντιρρήσεων πρέπει να υπάρχουν τρεις βασικές προϋποθέσεις:
1)Να συμπληρωθούν τα προσωπικά στοιχεία και στοιχεία επικοινωνίας του κάθε ενδιαφερομένου, στην ειδική ηλεκτρονική φόρμα μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής υποβολής αντιρρήσεων.
2)Να συμπληρωθούν μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής οι γεωγραφικές συντεταγμένες (σε ΕΓΣΑ 87) των κορυφών του πολυγώνου/γεωτεμαχίου, που περικλείει την έκταση, της οποίας αμφισβητεί ο δασικός/χορτολιβαδικός χαρακτήρας, σύμφωνα με τον αναρτηθέντα χάρτη.
3)Να καταβληθεί το ειδικό τέλος για την υποβολή αντίρρησης.
Ούτε βιασύνη, ούτε αμέλεια
«Πρόκειται για μείζον ζήτημα για την περιοχή η ανάρτηση των Δασικών Χαρτών» τονίζει σε δηλώσεις του ο κ. Ντοκούλης, εξηγώντας πως μ’ αυτούς θα επιλυθούν προβλήματα χρήσης γης και θα κατοχυρωθούν περιουσιακά στοιχεία».
Στην συνέχεια ο κ. Ντοκούλης αναφέρει πως οι ενδιαφερόμενοι για καταθέσεις αντιρρήσεων, δεν πρέπει ούτε να βιαστούνε, αλλά ούτε και να το αμελήσουν το θέμα.
«Πρέπει να βρούνε καταρχήν έναν καλό δασολόγο, που θα τους ενημερώσει για τα ζητήματα και θα ψάξει επαρκώς το πρόβλημά τους και στην συνέχεια να ακολουθήσουν τις διαδικασίες» σημειώνει ο Πρόεδρος του Παραρτήματος.
Στην εκδήλωσε έδωσαν τον παρών οι δήμαρχοι Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου και Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλης Χρήστος Νάκος, ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Τρικάλων Εμμανουήλ Γουγουλάκης, ο προϊστάμενος της Κτηνιατρικής και πρόεδρος του Κτηνιατρικού Συλλόγου Σπύρος Ζντρίβας, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Καλαμπάκας και της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Δημήτρης Κόττης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πολλοί πολίτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More