Nature

Απαιτήσεις της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Ζωτικής σημασίας θέματα για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες (Μμε) είναι
η έλλειψη χρηματοδότησης των Μμε, των επιτοκίων και των τραπεζικών απαιτήσεων, η επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά και το εργατικό κόστος.
Σύμφωνα με συνδικαλιστές του κλάδου, υπάρχει μεγάλη ανάγκη για ενίσχυση της ρευστότητας, ωστόσο, καταγράφεται απροθυμία των τραπεζών να δανείσουν χωρίς εμπράγματες εγγυήσεις, ενώ η διαφορά των ελληνικών επιτοκίων από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο.
Επίσης, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα χρειάζεται “εργαλεία” για να κινηθεί και να αναπτυχθεί επισημαίνουν συνδικαλιστές, αναφέροντας πως καλό είναι να ιδρυθεί ο θεσμός των μικροδανείων, αλλά και Αναπτυξιακή Τράπεζα για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και προσθέτουν πως επιπρόσθετα βάρη για τον κλάδο είναι η βαριά φορολόγηση και το ασφαλιστικό, καθώς και η γραφειοκρατία που προκαλεί συνεχώς προσκόμματα στην επιχειρηματικότητα, αλλά και η αργή απονομή δικαιοσύνης, που επιπρόσθετα εμποδίζουν και την δημιουργία νέων επενδύσεων.
Θετική διάσταση στην αγορά και στην οικονομία θα έχει η επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού, καθώς αναμένεται να συμβάλλει τουλάχιστον στην μεταβολή της ψυχολογίας του κλίματος και να παράσχει στις εμπορικές επιχειρήσεις μία μικρή μεν αλλά πολύ αναγκαία ρευστότητα τονίζεται από συνδικαλιστές του κλάδου, οι οποίοι στην συνέχεια εκφράζουν επιφυλάξεις επάνω στο μείζον θέμα του αυξημένου σε σχέση με τις λοιπές ευρωπαϊκές χώρες μη μισθολογικού κόστους, το οποίο πρέπει να αποτελέσει μέρος της ατζέντας των προς διευθέτηση και εκλογίκευση θεμάτων.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More