Nature

Αρμόδια η ΔΕΗ

Έχει ετοιμάσει το ΣΧΟΟΑΠ (Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων) της δημοτικής ενότητας (ΔΕ) Πινδέων, ο Δήμος Πύλης, οπότε, μπορεί να προχωρήσει το υδροηλεκτρικό έργο στον Αχελώο στην Μεσοχώρα.
Η ευθύνη για την προώθηση του έργου αυτού, βαραίνει πλέον την ΔΕΗ, η οποία είναι αρμόδια για να προχωρήσει στις κατάλληλες ενέργειες, αρχίζοντας από τις διαδικασίες για τα έργα αποκατάστασης των κατοίκων της περιοχής, κάτι που μπορεί να γίνει παράλληλα με τις εργασίες για το υδροηλεκτρικό, ωστόσο, η πρώτη ενέργεια πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν την πλήρωση με νερό του χώρου που θα δημιουργηθεί η τεχνητή λίμνη.
Ο Δήμος Πύλης έχει παραλάβει από την εταιρεία στην οποία της είχε ανατεθεί το ΣΧΟΟΑΠ, το επεξεργάζονται οι αρμόδιες Υπηρεσίες. Με την περαίωση του ΣΧΟΟΑΠ, ο Δήμος έχει εκπληρώσει πλήρως και κανονικά τις διαδικαστικές του υποχρεώσεις του, οπότε από εδώ και πέρα αναλαμβάνει τις δικές της η ΔΕΗ. Η εκπόνηση ου ΣΧΟΟΑΠ είχε αρχίσει μετά την έγκριση της ΑΕΠΟ (Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων) από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο για το υδροηλεκτρικό στον Αχελώο στην Μεσοχώρα, κάτι που ζητούσε επίμονα επί 2,5 χρόνια ο δήμος Πύλης.
Λόγω της αλλαγής της κατάστασης για την Μεσοχώρα, χρειάζονταν νέες μελέτες, που θα περιλαμβάνανε στο Σχέδιο και για το μη κατακλυζόμενο από την τεχνητή λίμνη τμήμα του χωριού, καθώς και άλλες τροποποιήσεις στην περιοχή. Ο Δήμος Πύλη προώθησε το ταχύτερο δυνατό τις σχετικές διαδικασίες, έχοντας παράλληλα διαθέσει τα απαραίτητα κονδύλια.
Η μετεγκατάσταση των κατοίκων της Μεσοχώρας θα πραγματοποιηθεί με βάση το ΣΧΟΑΑΠ, το οποίο γενικά αποσκοπεί στον καθορισμό των κατευθυντήριων αρχών του πολεοδομικού σχεδιασμού για την βιώσιμη οικιστική ανάπτυξη και χωρική οργάνωση της Δημοτικής Ενότητας , σε σχέση με το ευρύτερο περιβάλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More