Nature

Αρνητικές μετρήσεις για ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία

Σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα παραμένει η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από κεραίες κινητής τηλεφωνίας στα Τρίκαλα, όπως κατέδειξαν τα στοιχεία των επιστημονικών μετρήσεων που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη, τον περασμένο Φεβρουάριο και παρουσιάστηκαν χθες το πρωί.

Η παρουσίαση έγινε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου (στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Τρικκαίων) που παραχωρήθηκε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης από τον αρμόδιο επιστημονικό υπεύθυνο κ. Κώστα Κάππα, καθηγητή στο εργαστήριο Ιατρικής Φυσικής του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον συνεργάτη του κ. Άρη Αλεξιάς.

Το παρόν έδωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Άκης Αναστασίου και στελέχη του τμήματος Παιδείας του Δήμου.

Σε πρώτη φάση, ο Δήμος Τρικκαίων και το αρμόδιο εργαστήριο, θέλησαν να εξετάσουν, τι συμβαίνει με την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία κεραιών στην πόλη, ενώ όπως προαναφέρθηκε οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν στις 8 Φεβρουαρίου 2019.

Οι μετρήσεις έγιναν σε « χώρους ευαίσθητης χρήσης γης », δηλαδή σε σχολεία, νοσοκομεία, αθλητικά κέντρα, πλατείες και δημόσια κτήρια, χώροι εγκατάστασης έξυπνων μετρητών και επιβεβαιώνεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ότι η ακτινοβολία φτάνει μέχρι και 10.850 φορές κάτω από το όριο ασφαλείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More