Nature

Ασφαλείς παιδικές χαρές στη Φαρκαδόνα

Ξεκίνησαν οι εργασίες στο Δήμο Φαρκαδόνας για τη δημιουργία νέων παιδικών χαρών που θα εξασφαλίζουν ασφαλές και ποιοτικό παιχνίδι στους μικρούς δημότες, μετά και τη χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλόδημος».

Μάλιστα από χθες, το αρμόδιο συνεργείο βρέθηκε στην Οιχαλία και συγκεκριμένα στο πάρκο που βρίσκεται κοντά στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής, όπου ξεκίνησε τις εργασίες για την κατασκευή μιας σύγχρονης παιδικής χαράς που να πληροί όλες τις προδιαγραφές και να μην εγκυμονούνται κίνδυνοι για τα παιδιά.

Στόχος η ασφάλεια των παιδιών

Ως γνωστόν, η κατάσταση που επικρατούσε στις παιδικές χαρές του Δήμου, μόνο επιεικώς απαράδεκτη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

Σπασμένες αλυσίδες στις κούνιες, μπασκέτες χωρίς στεφάνια, βίδες που δεν υπάρχουν σε τραμπάλες και παγκάκια χωρίς ξύλα, ήταν μερικές από τις εικόνες που αντίκριζε κανείς, αντιλαμβάνοντας εύλογα ότι δεν έπρεπε να λειτουργούν.

Και για τον λόγο αυτό, η δημοτική Αρχή αποφασισμένη να βελτιώσει τις συνθήκες που επικρατούσαν, ανέθεσε σε αρχιτέκτονα μηχανικό την αποξήλωση των ακατάλληλων παιδικών χαρών και οι εργασίες είχαν γίνει σε συνολικά 68 παιδικές χαρές.

Στα σχέδια του Δήμου, ήταν να φτιάχνουν νέες σύγχρονες παιδικές χαρές μέσω του προγράμματος Leader, ωστόσο ήρθε από το υπουργείο Εσωτερικών η χρηματοδότηση ύψους 213.000 ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλόδημος».

Διαγραμμίσεις για τα παρκαρισμένα οχήματα

Εν τω μεταξύ, ένα άλλο ζήτημα που έχει προκύψει στα περισσότερα χωριά του Δήμου, είναι τα σταθμευμένα αυτοκίνητα που δημιουργούν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων και περισσότερο στην διέλευση των λεωφορείων του ΚΤΕΛ, που δεν μπορούν να κινηθούν.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά από παράπονα, ο Δήμος προχώρησε σε διαγραμμίσεις που απαγορεύουν την στάθμευση οχημάτων σε «προβληματικά» σημεία και κυρίως στις πλατείες των χωριών.

Η αρχή έγινε από το κέντρο της Οιχαλίας και έπεται και συνέχεια σε μια προσπάθεια να λυθεί το ζήτημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More