Nature

Ασφαλτοστρώσεις αγροτικών δρόμων

Στον “δρόμο” της υλοποίησης μπαίνουν σταδιακά έργα του Δήμου Πύλης, μέσω του προγράμματος “Φιλόδημος”.
Η σχετική διαδικασία έχει προχωρήσει για το έργο ασφαλτόστρωσης οδών προς αγροτικές εκμεταλλεύσεις στις Τοπικές Κοινότητες (ΤΚ) Πύλης και Γόμφων, προϋπολογισμού 1,15 εκ. ευρώ, μία δράση που εντάσσεται στην πολιτική ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα της περιοχής.
Μέχρι τώρα, στην εποχή της κρίσης, οι Δήμοι, λόγω των μεγάλων περικοπών στις κρατικές επιχορηγήσεις, είχαν ως μοναδικό “εργαλείο” το ΕΣΠΑ, ωστόσο, τώρα προστέθηκε και το «Φιλόδημος».
Επίσης, ειδικά στον Δήμο Πύλης, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων και της κατάστασης των υποδομών, όλα σχεδόν τα διαθέσιμα κονδύλια του αυτοδιοικητικού φορέα ξοδεύονταν στην αποκατάστασή τους.
“Φιλόδημος”
Βασικοί στόχοι του προγράμματος «Φιλόδημος», είναι η ενδυνάμωση της ισόρροπης, βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης, η βελτίωση των υποδομών, η αύξηση της απασχόλησης, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των δήμων. Η συνολική διάρκεια εφαρμογής του Προγράμματος είναι η περίοδος 2018-2022, με δυνατότητα παράτασης.
Οι άξονες προτεραιότητας του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II» είναι: α) Η τοπική ανάπτυξη και η προστασία περιβάλλοντος, ήτοι: κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση έργων τεχνικών υποδομών, προστασίας του περιβάλλοντος και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής, χρηματοδότηση μελετών των ανωτέρω και προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού και μηχανημάτων. β) Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων, ήτοι: κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση διοικητικών, κοινωνικών, αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών και χρηματοδότηση μελετών των ανωτέρω.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More