Nature

Αυξήθηκαν ραγδαία, μετά το τραγικό συμβάν στην Αττική

Πολύ μεγάλη αύξηση στις καταγγελίες για καθαρισμό οικοπέδων και αγροτεμαχίων από χορτάρια καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στον Δήμο Τρικκαίων, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πρασίνου Παναγιώτη Ντιντή.
Πολλοί δημότες ή κάτοικοι στον Δήμο καταγγέλλουν γείτονές τους που διατηρούν οικόπεδα ή αγροτεμάχια, τα οποία δεν περιποιούνται, με αποτέλεσμα να έχουν γεμίσει χορτάρια, οπότε φοβούμενοι πυρκαγιά και έχοντας πλέον στο μυαλό τους το πρόσφατο τραγικό συμβάν στην Αττική, απευθύνονται στον Δήμο, αιτούμενοι ή και κάποιες φορές απαιτώντας την παρέμβασή του.
«Επικρατεί μεγάλος φόβος για πυρκαγιά, που το βλέπουμε στις καταγγελίες. Ενώ ο μέσος όρος ετησίως είναι 220 καταγγελίες, τις τελευταίες ημέρες έχει ξεπεραστεί αυτό ο αριθμός» αναφέρει ο κ. Ντιντής, τονίζοντας παράλληλα «είναι υπερβολική η ανησυχία των συνδημοτών μας, που φτάνει στο σημείο να καταγγέλλουν ακόμη και περιβόλια με συκιές, κορομηλιές κ.α., τα οποία είναι ακίνδυνα. Τα χορτάρια ναι είναι επικίνδυνα, όμως χρειάζεται στάθμισμα και αξιολόγηση από τους ίδιους τους πολίτες».
Η διαδικασία
«Επιπρόσθετα, δεν έχει την νομική δυνατότητα ο Δήμος να επεμβαίνει πάντα» υπογραμμίζει ο κ. Ντιντής, ο οποίος στην συνέχεια εξηγεί τον λόγο: «Αν λάβουμε μία καταγγελία, τότε στέλνουμε ειδοποίηση στην ιδιοκτήτη ή στους ιδιοκτήτες να προβούν σε καθαρισμό. Όμως, η ειδοποίηση αυτή πρέπει, σύμφωνα με την νομοθεσία, να επιδοθεί προσωπικά, διαφορετικά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα και δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι που αποφεύγουν να την παραλάβουν. Αν παραληφθεί η ειδοποίηση και ο κάτοχος δεν προβεί σε καμία ενέργεια, τότε παρεμβαίνει ο Δήμος, καθαρίζει και χρεώνει 10 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Για τις περιπτώσεις που δεν παραλαμβάνεται η ειδοποίηση, τότε πρέπει να εμπλακούν ο εισαγγελέας, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική. Ο καθένας αντιλαμβάνεται την περιπλοκότητά του».
«Σημαντικό είναι να γνωρίζουν οι πολίτες, πως ο Δήμος δεν δικαιούται να παρέμβει σε κανένα οικόπεδο ή αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου πόλεως, διότι δεν μας το επιτρέπει η σχετική νομοθεσία» σημειώνει ο κ. Ντιντής, ο οποίος αναφέρει «καθαρισμούς ο Δήμος πραγματοποιεί. Είναι μία πρακτική που έχει αρχίσει από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, υπό τον κ. Χρήστο Λάππα. Καλό είναι να μην λειτουργούμε με το θυμικό. Βέβαια, όλοι είμαστε επηρεασμένοι από τα τραγικά γεγονότα στην Αττική και είναι κατανοητή η ανησυχία, αλλά χρειάζεται ψυχραιμία, για την οποία απευθύνω αίτημα στους συμπολίτες μας, καθώς μόνο ψύχραιμοι μπορούμε να επιλύουμε ζητήματα ορθά».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More