Nature

Αυτοδιοικητική πρωτοβουλία

Αυτοδιοικητική πρωτοβουλία πολιτών του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου έχει σχηματιστεί, με στόχο την δημιουργία κίνησης και στην συνέχεια ψηφοδελτίου για τις επερχόμενες εκλογές στους δήμους.
Η πρώτη συνεδρίαση – μάζωξη των πολιτών, οι οποίοι στην παρούσα φάση ξεπερνάνε τους 35 και κάποιοι απ’ αυτούς έχουν θητεία στην τοπική αυτοδιοίκηση, πραγματοποιήθηκες χθες το απόγευμα, σχηματίστηκε ομάδα δουλειάς, με 8-10 μέλη, και θα ακολουθήσει ευρύς διάλογος με συγγενικά ιδεολογικά άτομα τις αμέσως επόμενες 10-15 ημέρες, με στόχο την με αξιώσεις διεκδίκηση του Δήμου Τρικκαίων και ίσως και των άλλων Δήμων του Νομού μας.
Το ιδεολογικό στίγμα της πρωτοβουλίας αυτής είναι ανεξάρτητη από την κεντρική εξουσία τοπική αυτοδιοίκηση, συλλογικότητα στον σχεδιασμό και στην λήψη αποφάσεων και πλήρη και κάθετη αντίθεση στον νεοφιλελευθερισμό και στις πρακτικές ιδιωτικοποίησης των πάντων, όπως η παιδεία, η υγεία, αλλά και η αποκομιδή των απορριμμάτων και άλλα βασικά ζητήματα των τοπικών κοινωνιών.
Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν συζητήσεις με άτομα και σχήματα αυτού του πολιτικού χώρου και στην συνέχεια, εφόσον υπάρξουν θετικές ανταποκρίσεις και στάσεις, σταδιακά η πρωτοβουλία θα αποκτήσει μορφή και σχήμα, πάντα μέσα από διάλογο, με σκοπό, όπως προαναφέρθηκε, την ίδρυση κίνησης και την κατάρτιση ψηφοδελτίου ή και ψηφοδελτίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Αναμένεται κείμενο – διακήρυξη το επόμενο χρονικό διάστημα από την συγκεκριμένη πρωτοβουλία και ακολούθως η πάγια διαδικασία, που περιλαμβάνει ονοματοθεσία της κίνησης και ασφαλώς ονοματολογία.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More