Nature

Βελτίωση βασικών υποδομών και της εικόνας της πόλης

Βαρύτητα στην βελτίωση βασικών υποδομών και της ποιότητας ζωής στα Τρίκαλα, δίνεται από τον Δήμο, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Σωτήρη Σακκά.
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιούνται παρεμβάσεις σε οδούς και σε ποτάμια της πόλης, οι οποίες αφορούν αποκαταστάσεις ραμπών για ΑΜΕΑ, πλακοστρώσεις πεζοδρομίων και καθαρισμό των ποταμών Ληθαίου και Αγιαμονιώτη. Ειδικά για τα ποτάμια, υπάρχει συνεργασία με τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Ντιντή.
Συγκεκριμένα, στην παρούσα φάση πραγματοποιούνται τεχνικές επεμβάσεις στην οδό Στρατηγού Σαράφη, στα πεζοδρόμια και στις προσβάσεις για ΑΜΕΑ, ενημερώνει ο κ. Σακκάς, προσθέτοντας πως παράλληλα γίνεται αποκατάσταση του πλακόστρωτου στους δρόμους στο Βαρούσι και επισημαίνει πως τέτοια εργασία δεν έχει αναληφθεί εδώ και πάνω από 20 χρόνια, ενώ σημειώνει πως ανάλογες πρωτοβουλίες θα αναληφθούν και σε άλλα σημεία της πόλης στην συνέχεια.
Όσον αφορά τα ποτάμια, ο κ. Σακκάς αναφέρει πως έχουν εκκινήσει οι εργασίες καθαρισμού του Αγιαμονιώτη στον Πυργετό, με κατεύθυνση προς τον Πύργο και κατάληξη στο Γαρδικάκι, ώστε να απαλλαχθεί το συγκεκριμένο οικοσύστημα και ο περιβάλλον αστικός χώρο από οργανισμούς που δημιουργούν ή εγκυμονούν κινδύνους για την περιβαλλοντική ισορροπία και την δημόσια υγεία, αλλά και για να υπάρχει καλή εικόνα της περιοχής, τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες. Σημειώνεται πως ο Αγιαμονιώτης διέρχεται μέσα από το Πάρκο Ματσόπουλου.
Ταυτόχρονα, εργασίες καθαρισμού με ίδιος στόχους, πραγματοποιούνται και στον Ληθαίο, στο τρέχον χρονικό διάστημα από το ύψος της οδού Αριανού έως την οδό Καρδίτσας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More