Nature

Βελτίωση των υποδομών

Ακόμη ένα έργο δρομολογεί ΔΕΥΑ Πύλης, καθώς προς δημοπράτηση οδεύει η επέκταση αποχετευτικού αγωγού όμβριων υδάτων στα Στουρναραίικα.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 67.558 ευρώ, ενώ αυτό πρέπει να περαιωθεί σε τρεις μήνες από την υπογραφή της σύμβασης ανάθεσης στον ανάδοχο, ο οποίος θα προκύψει από δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό.
Προβλέπονται εργασίες επέκτασης αγωγού αποχέτευσης όμβριων υδάτων, με κατασκευή εγκιβωτισμένου σωληνωτού 260 m στον κεντρικό δρόμο στην είσοδο του χωριού, καθώς και φρεάτια απορροής των όμβριων υδάτων.
Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 1-10-2018, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00π.μ. .(ως ημερομηνία λήξης παραλαβής των προσφορών στον διαγωνισμό ορίζεται ώρα 10.00π.μ.), στα γραφεία του Αυτοτελούς Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πύλης ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής διαγωνισμού. Σε περίπτωση μη διενέργειας του διαγωνισμού τη συγκεκριμένη ημέρα, αυτός θα επαναληφθεί στον ίδιο χώρο και με τους ίδιους όρους στις 9-10-2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00π.μ.
Πρόκειται για ακόμη μία δράση της ΔΕΥΑΠ, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της για την βελτίωση και αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης στον Δήμο Πύλης.
Για παράδειγμα, έχει κατατεθεί αίτημα ένταξης στο επιδοτούμενο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του έργου αντικατάστασης του υδρευτικού δικτύου στο Παλαιομονάστηρο. Την μελέτη εκπόνησαν οι Τεχνικές Υπηρεσίες (ΤΥ) του Δήμου Πύλης, οι οποίες έχουν αναλάβει και το τεχνικό κομμάτι της ΔΕΥΑΠ.
Το έργο είναι προϋπολογισμού 980.000 ευρώ και προβλέπεται να αντικατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης στο συγκεκριμένο χωριό του Δήμου Πύλης.
Πρόκειται για έργο μεγάλης σημασίας, τόσο οικονομικής, όσο και περιβαλλοντικής, καθώς με το υπάρχον δίκτυο υπάρχουν πολύ μεγάλες απώλειες νερού, που σημαίνει ότι σπαταλούνται πόροι για να ικανοποιηθούν οι λογικές ανάγκες των δημοτών και παράλληλα γίνεται υπερεκμετάλλευση του υδροφόρου ορίζοντα, που έχει επιπτώσεις στο περιβάλλον, ιδίως στην εποχή των ποτισμάτων των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More