Nature

Βιβλίο για τον Πυργετό

Είναι σπουδαίο ο κάθε τόπος να γνωρίζει την ιστορία του, ώστε με αυτή οδηγό να κοιτάζει για ένα καλύτερο μέλλον. Κάπως έτσι σκέφτηκαν στον Πυργετό και με ένα βιβλίο προσπαθήσουν να αναδείξουν τα πλεονεκτήματα της συνοικίας.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πυργετού «Η Πρόοδος» πήρε την πρωτοβουλία και την… ευλογία του εφημέριου του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Πυργετού Πρωτοπρεσβύτερου Νικολάου Χαντζιάρα, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής πραγματοποιήθηκε η βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου «Ο Πυργετός Τρικάλων». Συγγραφές ο κάτοικος της συνοικίας Κώστας Πουλιανίτης, ενώ το Πνευματικό κέντρο ήταν κατάμεστο για την εκδήλωση αυτή, όπου υπήρξε και παρουσία πολλών επίσημων.
Ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι ο ίδιος ο συγγραφές ήδη έχει κερδίσει την εκτίμηση όλων, αφού η απόφαση είναι ότι τα έσοδα του βιβλίου να πάνε στον Πολιτιστικό σύλλογο για να μετατραπεί το πρώην Δημοτικό σχολείο σε μια κυψέλη πολιτισμού για τον Πυργετό.
Ο Κώστας Πουλιανίτης γεννήθηκε τον Πυργετό το 1967, είναι αξιωματικός (ε.α.) και ασχολείται με την συγγραφή διηγημάτων και ποιημάτων. Ενώ για το βιβλίο ο «Πυργετός Τρικάλων» σημειώνει πως «από τον Πυργετό, αυτόν τον ευλογημένο τόπο, έναν μικρό επίγειο παράδεισο, φωτεινό, χλοερό και αναψύξεως συνάμα, τον επονομαζόμενο κάποτε και μικρό Καναδά, πέρασε και έζησε πλήθος ανθρώπων που όλοι κάτι άφησαν πίσω τους, μικρό η μεγάλο δεν έχει σημασία. Σ’ αυτούς τους ανθρώπους και σε όσους θυσιάστηκαν ή συμμετείχαν στους πολέμους αξίζει να αφιερωθεί η παρούσα καταγραφή της τοπικής ιστορίας μας εις μνημόσυνον αιώνιων.»
Καλοτάξιδο να είναι το βιβλίο.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More