Nature

Βλέπουν το “χρώμα του χρήματος”

Το “χρώμα του χρήματος” θα δούνε από την ερχόμενη εβδομάδα πολλοί δικαιούχοι αγρότες, καθώς θα καταβληθούν ενισχύσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ .
Οι επιδοτήσεις(συνδεδεμένες) που προγραμματίζεται να αποδοθούν και αφορούν παραγωγούς του ν. Τρικάλων, είναι όσπρια προς ανθρώπινη κατανάλωση, πρωτεϊνούχα καρποδοτικά ψυχανθή, πρωτεϊνούχα σανοδοτικά ψυχανθή, μήλα και σκληρό σιτάρι.
Επίσης, μαζί με τις συνδεδεμένες θα πληρωθούν και παραγωγοί που είχαν εκκρεμότητες με το “πρασίνισμα”, το οποίο και δεν το είχαν λάβει τον περασμένο Δεκέμβριο. Η πληρωμή αυτή θα αφορά μόνον το πρασίνισμα, ενώ η βασική για όσους είχαν εκκρεμότητες, θα δοθεί πριν το Πάσχα. Επίσης από βδομάδα θα πληρωθούν και αγρότες τα ποσά που αντιστοιχούν στην ενίσχυση νέων.
Τα ποσά ανά καλλιέργεια και ανά εκτάριο έχουν ως εξής:
Είδος καλλιέργειας Ευρώ/εκτάριο
Όσπρια για ανθρώπινη κατανάλωση 145,75
Πρωτεϊνούχα καρποδοτικά ψυχανθή 81,90
Πρωτεϊνούχα σανοδοτικά ψυχανθή 131,69
Μήλα 470,70
Σκληρό σιτάρι 75,98
Όπως έχει σημειώσει ο διευθυντής Θεσσαλίας του ΟΠΕΚΕΠΕ Αθανάσιος Βαλιώτης για το κατώτατο όριο(πλαφόν), λαμβάνονται υπόψη από τον Οργανισμό τα εξατομικευμένα πορίσματα των ζημιών του ΕΛΓΑ για την απόδοση της συνδεδεμένης και ως παράδειγμα ανέφερε πως εφόσον ο Ασφαλιστικός Οργανισμός έχει κρίνει πως μία καλλιέργεια έχει υποστεί 100% ζημιά, τότε η ενίσχυση καταβάλλεται, ενώ αν αποφανθεί σε μικρότερο ποσοστό, ίσως αυτή χαθεί, ίσως όχι, διότι εξαρτάται από τον μέσο όρο στον Νομό της τελευταίας τριετίας στην απόδοση, ωστόσο το “μέτρο” γι’ αυτόν είναι σχετικά υψηλό, οπότε, ακόμη και 50% απώλειες είναι εφικτό να δώσουν την επιδότηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More