Nature

Γαστρεντερολογικό – Ενδοσκοπικό Τμήμα στο ΓΝΤ

Ένα ακόμη “όπλο” στην μάχη κατά του καρκίνου απέκτησε το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων (ΓΝΤ), με την λειτουργία του νεοσύστατου Γαστρεντερολογικού –Ενδοσκοπικού Τμήματος.
Για την εξέλιξη αυτή, αλλά και για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τον καρκίνο του παχέος εντέρου και την πρόληψη αυτού, το ΓΝΤ διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο “Η Πρόληψη σώζει ζωές!”, χθες σε αίθουσα του Μουσείου Τσιτσάνη, στην οποία παρέστησαν πολλοί συμπολίτες μας, ενώ την τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων Μιχάλης Λάππας.
Εισηγητές ήταν ο ιατρόςγΓαστρεντερολόγος, Επ. Β΄, υπεύθυνος Γαστρεντερολογικού-Ενδοσκοπικού Τμήματος ΓΝΤ Θεόδωρος Κουκουράτος και ο Τ.Ε. νοσηλευτής Γαστρεντερολογικού-Ενδοσκοπικού Τμήματος ΓΝΤ Ιωάννης Κέφος.
Στον χαιρετισμό του ο διοικητής του ΓΝΤ Δημήτρης Παρθένης, τόνισε πως «η ανάπτυξη του εν λόγω Τμήματος ήταν απόλυτη ανάγκη για την υγειονομική κάλυψη των πολιτών, η οποία είχε μείνει ανικανοποίητη για πολλά χρόνια, για ποικίλους λόγους.
«Το Νοσοκομείο μας έχει στρατηγική ανάπτυξης. Εκτός από το Τμήμα Γαστρεντερολογικού – Ενδοσκόπησης, σχεδιάζει σε μεταγενέστερο χρόνο την ογκολογική κάλυψη, αλλά και αγγειακά – εγκεφαλικά επεισόδια και άλλους τομείς της ιατρικής» υπογράμμισε ο κ. Παρθένης, δηλώνοντας «είμαστε χαρούμενοι που από εδώ παρουσιάζουμε ένα σημαντικό βήμα του Νοσοκομείου μας προς την επίτευξη των στρατηγικών μας στόχων».
Από την πλευρά του ο κ. Κουκουράτος, στην εισήγησή του παρουσίασε την ανάπτυξη του Τμήματος, που περιλάμβανε την αγορά των μηχανημάτων και την οργάνωσή του και λειτουργία του, αλλά και κατάλληλη διαμόρφωσή του, ενώ σημείωσε πως πρόσφατα έχει αρχίσει να λειτουργεί με επιτυχία και επίσης υπάρχει και εξωτερικό ιατρείο του Τμήματος στο ΓΝΤ.
Όσον αφορά την καταπολέμηση του καρκίνου του παχέος εντέρου, ο κ. Κουκουράτος τόνισε πως ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισής της είναι η πρόληψη, που σημαίνει έγκαιρα πραγματοποίησης κολονοσκόπησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More