Nature

Γκίνι βίνιτς οάσπιτς αμέι

Γκίνι βίνιτς οάσπιτς αμέι! Από σήμερα έως και την Κυριακή 23 Ιουνίου η πόλη των Τρικάλων θα ανοίξει διάπλατα τις πύλες της και θα υποδεχθεί τους χιλιάδες επισκέπτες που θα κατακλύσουν την περιοχή, στο πλαίσιο του 35ου Πανελλήνιου Ανταμώματος Βλάχων.

Τη διοργάνωση του σημαντικού αυτού γεγονότος έχει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων σε συνεργασία με το Δήμο Τρικκαίων. Το Αντάμωμα τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.

Κυρίαρχη θέση στις εκδηλώσεις που ξεκινούν σήμερα κατέχουν ο χορός και το τραγούδι των Βλάχων, όλων των περιοχών της χώρας, με τις διαφορετικές και ιδιότυπες τοπικές εκδοχές κάθε πολιτιστικής έκφρασης. Οι Βλάχοι του Ασπροποτάμου, της Πίνδου, της Ηπείρου, της Μακεδονίας, οι μεταναστεύσαντες στο εξωτερικό, οι εσωτερικοί μετανάστες σε καμποχώρια, είναι οι προσκεκλημένοι και ταυτόχρονα οι πρωταγωνιστές αυτού του μεγάλου Ανταμώματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More