Nature

Δήμος Μετεώρων

Σε Δήμο Μετεώρων μετονομάζεται ο Δήμος Καλαμπάκας, όπως είχε προτείνει στο Υπουργείο Εσωτερικών (ΥΠΕΣ) ο Τρικαλινός αυτοδιοικητικός φορέας πριν τέσσερα περίπου χρόνια, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον δήμαρχο Χρήστο Σινάνη.
«Αισθάνομαι δικαιωμένος με την εξέλιξη αυτή, η οποία αποτελεί επίτευγμα της παρούσας Δημοτικής Αρχής και επιτυχία για τον τόπο μας» δηλώνει ο κ. Σινάνης και επισημαίνει «ήταν τραγικό λάθος να κρύβουμε το παγκόσμιας εμβέλειας Θρησκευτικό και Μνημείο, την Μοναστική Πολιτεία των Μετεώρων. Κανείς δεν πίστευε πως θα γινόταν αυτό, όμως, πλέον είναι πραγματικότητα. Ο Δήμος λαμβάνει την δέουσα ονομασία, συνεχίζει να περιλαμβάνει οκτώ Δημοτικές Ενότητες και πρωτεύουσα θα είναι η Καλαμπάκα, η οποία όχι μόνο δεν θίγεται, αλλά αναβαθμίζεται».
Το ζήτημα είχε τεθεί από την Δημοτική Αρχή σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμπάκας, τον Οκτώβριο του 2014 και πέρασε η πρόταση για την μετονομασία του Δήμου Καλαμπάκας σε Δήμο Μετεώρων, με τις ψήφους του συνδυασμού της πλειοψηφίας, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση την είχε καταψηφίσει.
Παγκόσμιο Μνημείο
«Πρόκειται για μία ονοµασία που θα διευκολύνει τον Δήµο στην προβολή και την προώθηση του πλεονεκτήµατος που παρουσιάζει σε ολόκληρη την υφήλιο το όνοµα Μετέωρα. Μια ονοµασία που υπάρχει παντού και µέσα από αυτή προβάλλονται όχι µόνο οι διάφοροι φορείς και επιχειρήσεις του Νοµού , αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλίας και όχι µόνο» τονίζει ο κ. Σινάνης μιλώντας για την εξέλιξη αυτή και επισημαίνει «η πρωτοβουλία μας αυτή λήφθηκε για λόγους γεωγραφικούς, ιστορικούς, πολιτισµικούς, αναπτυξιακούς, αλλά και για λόγους αναγνωρισιµότητας» και υπογραμμίζει «το όνοµα Μετέωρα προσδιορίζει το Παγκόσµιο Μνηµείο φύσης και ιστορίας. Συνεπώς οποιαδήποτε απόπειρα για την ανάπτυξη της περιοχής συνδέεται µε Παγκόσµιο αυτό Μνηµείο, αλλά και µε το όνοµά του. Όταν η πόλη θωρακίζεται από τα Άγια Μετέωρα, ζει στην σκιά τους και φωτίζεται από το πλούσιο φως τους, δεν θα είναι και ιδιαίτερα τιµητικό ο ∆ήµος µας να φέρει και το τιµητικό αυτό όνοµα; Μια ονοµασία που θα µπορούσε να αναδείξει µε τον καλύτερο τρόπο τον τόπο µας σε όλο τον κόσµο, που θα αποτελέσει το σηµαντικότερο αρωγό σε κάθε διεκδίκησή µας, σε Ελλάδα και εξωτερικό, θα διευκολύνει τον δήµο στην προβολή και την προώθηση του πλεονεκτήµατος που παρουσιάζει σε ολόκληρη την υφήλιο το όνοµα Μετέωρα, που υπάρχει παντού και µέσα από αυτή προβάλλονται οι διάφοροι φορείς και επιχειρήσεις του Νοµού».
Ενιαία δημοτική συνείδηση
«Επιπρόσθετα, με τον τρόπο αυτό θα καταπολεµηθεί ο κακώς νοούµενος τοπικισµός, δεν θα υπάρχει ζήτηµα ανωτερότητας ή κατωτερότητας της µιας ή της άλλης Δημοτικής Ενότητας, πράγµα που µόνο θετικές συνέπειες θα έχει στη λειτουργία του ∆ήµου και θα δημιουργηθεί ενιαία δημοτική συνείδηση» σημειώνει ο κ. Σινάνης και κλείνει τις δηλώσεις του αναφέροντας «με τον τρόπο αυτό θεωρούµε ότι αναβαθµίζεται σηµαντικά ο ∆ήµος και φυσικά ολόκληρη η περιοχή και αυτό αποτελεί βασική µας επιδίωξη».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More