Nature

Δασικός Χάρτης ν. Τρικάλων

Μία εκκρεμότητα δεκαετιών κλείνει με την επίσημα ανάρτηση του Δασικού Χάρτη του συνόλου περιοχής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Δασών ν. Τρικάλων, που πραγματοποιήθηκε χθες.
Ο διευθυντής Δασών ν. Τρικάλων Χρήστος Κουτσονάσιος, μιλώντας για το ζήτημα σημειώνει: «Μετά από δημιουργική προσπάθεια της Υπηρεσίας, ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διαδικασία της επικαιροποίησης του Δασικού Χάρτη του συνόλου της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Τρικάλων.
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τους πολίτες του Νομού μας, ότι από σήμερα (σσ χθες), είναι αναρτημένος ο Δασικός Χάρτης στην ιστοσελίδα της “ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΕ” , προσβάσιμος σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη.
Γνωστοποιούμε τους πολίτες, ότι η ημερομηνία έναρξης υποβολής των αντιρρήσεων επί του Χάρτη, έχει οριστεί να είναι η 6η Ιουλίου 2018 και ημερομηνία λήξης η 18η Οκτωβρίου 2018.
Αυτό ισχύει για τους κατοίκους στην Χώρας μας. Για τους συμπολίτες μας που βρίσκονται στο εξωτερικό, δίνεται περαιτέρω παράταση, με ίδια ημερομηνία έναρξης, μέχρι την 7η Νοεμβρίου 2018».
Δασικός Χάρτης
Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δασών ν. Τρικάλων έχει ως εξής:
«Από την Διεύθυνση Δασών Τρικάλων, ανακοινώνεται ότι με την ταυτάριθμη απόφασή μας (ΑΔΑ:6ΠΦΘΟΡ10-1ΜΕ), αναρτήθηκε στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης Δασικών Χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας της «Ελληνικό Κτηματολόγιο». και στη διαδρομή, https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/InfoF1_Page.aspx, ο Δασικός Χάρτης του συνόλου περιοχής αρμοδιότητας Δ/νσης Δασών. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να λαμβάνει γνώση, μέσω της προαναφερόμενης διαδρομής της ιστοσελίδας της «Ελληνικό Κτηματολόγιο». Η υποβολή των αντιρρήσεων είναι δυνατή μόνον ηλεκτρονικά, στον ειδικό δικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων, της ιστοσελίδας της «Ελληνικό Κτηματολόγιο» και στη διαδρομή https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/InfoDasika_Page.aspx, με τη συμπλήρωση σχετικής ηλεκτρονικής φόρμας, σε διαδικτυακή εφαρμογή, εντός αποκλειστικής προθεσμίας 105 ημερών. Οι αντιρρήσεις αφορούν αποκλειστικά τη αμφισβήτηση του χαρακτήρα ή της μορφής των εμφανιζόμενων στο δασικό χάρτη, εκτάσεων. Δικαίωμα υποβολής αντιρρήσεων έχουν:
– φυσικά και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου,
– το Ελληνικό Δημόσιο
– οι οικείοι Ο.Τ.Α. α΄ και β’ βαθμού, εφόσον επικαλούνται για τη θεμελίωση του έννομου συμφέροντός τους, εμπράγματα ή ενοχικά δικαιώματα, στις περιληφθείσες στον αναρτηθέντα δασικό χάρτη δασικές, χορτολιβαδικές και βραχώδεις ή πετρώδεις εκτάσεις. Ειδικά, κατά της παράλειψης να περιληφθεί στο δασικό χάρτη ορισμένη δασικού χαρακτήρα ή χορτολιβαδική ή βραχώδης ή πετρώδης έκταση, αντίρρηση μπορεί να υποβάλλει: – κάθε φυσικό ή Νομικό Πρόσωπο ή Ο.Τ.Α.
– Περιβαλλοντική Οργάνωση
– άλλα Νομικά Πρόσωπα Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, στους σκοπούς των οποίων περιλαμβάνεται η προστασία τού φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.
Για το παραδεκτό των αντιρρήσεων απαιτείται η καταβολή ειδικού τέλους, το οποίο είναι ανάλογο του εμβαδού της έκτασης. Για την ενημέρωση του περιεχομένου του αναρτημένου δασικού χάρτη καθώς και τον τρόπο υποβολής αντιρρήσεων, στην ΠΕ Τρικάλων θα λειτουργήσουν Σημεία Υποστήριξης της Ανάρτησης τού Δασικού Χάρτη (ΣΥΑΔΧ), τα οποία βρίσκονται: 1. ΣΥΑΔΧ Τρικάλων, με έδρα το γραφείο 301 της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων Βασιλείου Τσιτσάνη 31, (3ος όροφος) 42132, ΤΡΙΚΑΛΑ Τηλ. Επικοινωνίας: 24310 46301 FAX: 2431046353 e-mail: syadxtrikfar@gmail.com 2. ΣΥΑΔΧ Τρικάλων, με έδρα το γραφείο 301 της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων Βασιλείου Τσιτσάνη 31, (3ος όροφος) 42132, ΤΡΙΚΑΛΑ Τηλ. Επικοινωνίας: 24310 46301 FAX: 2431046353 e-mail: syadxpylis@gmail.com 3. ΣΥΑΔΧ Καλαμπάκας, με έδρα τα γραφεία του Δασαρχείο Καλαμπάκας Ομογενών Αμερικής 1, 42200, ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ Τηλ. Επικοινωνίας: 24320 22690 FAX: 2432075970 e-mail: syadxkalampakas@gmail.com Η λειτουργία του ΣΥΑΔΧ είναι καθημερινή, καθ΄όλη τη διάρκεια του χρονικού διαστήματος υποβολής αντιρρήσεων, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από τις 07:00 έως 15:00. Εκτός των προαναφερόμενων ΣΥΑΔΧ, πληροφόρηση και ενημέρωση των πολιτών για το περιεχόμενο του αναρτημένου δασικού χάρτη και τον τρόπο υποβολής των αντιρρήσεων θα δύναται να γίνεται επιπλέον στο Γραφείο Πληροφόρησης, με έδρα : Τη Διεύθυνση Δασών Τρικάλων (3ος όροφος) 3 Κολοκοτρώνη 30, 42132, Τρίκαλα Τηλ. Επικοινωνίας: 24310 63461 & 24310 63462 FAX: 2431063469 Ο σύνδεσμος για τον αναρτημένο δασικό χάρτη έχει αναρτηθεί και στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, www.ypeka.gr καθώς και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας, www.apdthest.gov.gr».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More