Nature

Δεν περιμένουμε τίποτα από την «μεταμνημονιακή εποχή»

Κάλεσμα στους εργαζόμενους, στους άνεργους και στους συνταξιούχους απευθύνουν τα Τρικαλινά μέλη της Γραμματείας του ΠΑΜΕ ενόψει της 24ωρης απεργίας που έχει κηρυχθεί για τις 30 Μαΐου με κυριότερα αιτήματα τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, καθώς και την κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των τριών μνημονίων.
Για το λόγο αυτόν, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα τα μέλη της τοπικής Γραμματείας θα προχωρήσουν σε εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους και όχι μόνον, ενώ θα πραγματοποιήσουν συσκέψεις για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας.
Ανάπτυξη για λίγους – φτώχεια, ανεργία, λιτότητα για τους πολλούς!
«Βγαίνουμε στον αγώνα μαζί με τα φτωχά στρώματα των ΕΒΕ και των αγροτών, που παλέψαμε και παλεύουμε από κοινού ενάντια στη φοροληστεία, έξω από τα δικαστήρια ενάντια στους πλειστηριασμούς, στα μπλόκα των αγροτών ενάντια στο ξεκλήρισμα μας. Στον κοινό αγώνα που είναι κόντρα στα συμφέροντα των μονοπωλίων, στην πολιτική που οδηγεί στον αφανισμό τους φτωχούς επαγγελματίες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους. Τη “δίκαιη ανάπτυξη” που από κοινού κυβέρνηση, κόμματα του μνημονίου, οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, Επιμελητήρια μαζί με τον ΣΕΒ, τους τραπεζίτες προπαγανδίζουν, τη νιώθουμε κάθε μέρα στο πετσί μας!» τόνισαν με έμφαση.
Τα μέλη του ΠΑΜΕ διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων, επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ, νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας και την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
Όπως σημείωσαν «κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τα λόγια της κυβέρνησης περί “μεταμνημονιακής” εποχής, αφού όχι μόνο δεν φέρνουν ανακούφιση και λύτρωση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσουν την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ. Είναι αποφασισμένοι να προστατέψουν τα κέρδη με νομιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας στους χώρους δουλειάς, με μισθούς πείνας, δουλειά τις Κυριακές, χωρίς ανάπαυση, χωρίς ανάσα. Η “ανάπτυξή” τους θα στηθεί στα συντρίμμια της ζωής και των δικαιωμάτων μας».
Και πρόσθεσαν ότι «οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν προσμένοντας σε καλύτερες τάχα μέρες από τα αφηγήματα της “μεταμνημονιακής εποχής” που αναφέρει στις “αναπτυξιακές” φιέστες η κυβέρνηση. Η σημερινή αρνητική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε στους χώρους δουλειάς και στη ζωή μας, δεν αλλάζει σκύβοντας το κεφάλι και καταπίνοντας τα νέα κυβερνητικά παραμύθια».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More