Nature

“Δεν πτοούμαστε, συνεχίζουμε τον αγώνα”

Μεταξύ των 10 αγροτών που τους έχει ασκηθεί δίωξη από Εισαγγελέα της Λάρισας για παρακώλυση συγκοινωνιών λόγω του μπλόκου στην Νίκαια της Λάρισας, βρίσκεται και ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων ν. Τρικάλων (ΟΑΣΤ) “Η ΑΝΟΙΞΗ”, Αχιλλέας Λιάτος.
«Δεν μας πτοεί τίποτα, με τον αγώνα μας θα καταδικαστεί η πολιτική που μας εξαναγκάζει να βγούμε στον δρόμο» τονίζει ο κ. Λιάτος και δηλώνει «η πράξη αυτή παίρνει βραβείο Νόμπελ αυταρχισμού, τρομοκρατίας, εκβιασμού. Μας θέλουν να καθόμαστε ήσυχα στα σπιτάκια μας και να χάβουμε αυτά που μας λένε και που μας δίνουν. Το ηθικό μας είναι και θα παραμείνει ακμαιότατο και αγωνιστικό. Καλούμε όλους τους αγρότες να λάβουν μέρος στον αγώνα και όλους τους φορείς της Θεσσαλίας να έρθουν στην Νίκαια το Σάββατο στις 13:00, για να συμπαρασταθούν στην δυναμική μας κινητοποίηση».
Εξάλλου, καθημερινά ενδυναμώνεται το μπλόκο της Νίκαιας με την προσέλευση σ’ αυτό αγροτών και από τον ν. Τρικάλων.
Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων
Για το ζήτημα των διώξεων, η δικάσιμος των οποίων έχει οριστεί στις 1 Μαρτίου 2019, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων (ΠΕΜ) έχει προβεί σε καταγγελία, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει τα εξής: «Καταγγέλλουμε την δικαστική δίωξη σε βάρος ηγετικών στελεχών των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας κι άλλων αγροτών, οι οποίοι σέρνονται στο “αγροτοδικείο” της Λάρισας. Η δικαστική δίωξη σε βάρος των 10 συναδέλφων επί της ουσίας στρέφεται ενάντια στο ίδιο το συνδικαλιστικό δικαίωμα, ενώ η μεθόδευση και η διεκπεραίωση των διαδικασιών είναι πρωτοφανείς στα χρονικά του συνδικαλιστικού κινήματος. Η ευθύνη για την συγκεκριμένη, απαράδεκτη και προκλητική δικαστική δίωξη ανήκει στην κυβέρνηση, η οποία, μέσω της ποινικοποίησης του αγώνα μας, επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους αγρότες που συμμετέχουμε, ήδη, στα μπλόκα, αλλά και εκείνους τους συναδέλφους που ετοιμάζονται να συμμετάσχουν τις επόμενες μέρες.
Τα αιτήματα – διεκδικήσεις που προβάλλει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα αφορούν στην ίδια την επιβίωση της αγροτιάς, δεν έρχονται σε αντίθεση με τα αιτήματα των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, αλλά κινούνται στην ίδια κατεύθυνση και πορεία. Γι ‘αυτό και ο αγώνας μας έχει τη λαϊκή συμπαράσταση κι αλληλεγγύη. Τον “κοινωνικό αυτοματισμό” σε βάρος των αγωνιζόμενων αγροτών θέλει να υποκινήσει η ίδια κυβέρνηση, αλλά δεν θα της το επιτρέψουμε κάνοντας ότι μπορούμε για να απλωθεί περισσότερο και να δυναμώσει κι άλλο αυτή η λαϊκή συμπαράσταση κι αλληλεγγύη.
Καλούμε τους αγρότες να πυκνώσουν τα μπλόκα ώστε ν’ αυξήσουμε την αγωνιστική πίεση στην κυβέρνηση αναγκάζοντάς την να ικανοποιήσει τα αιτήματά μας”.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More