Nature

«Δεν υπάρχει καμία δυνατότητα…»

Αρνητική στο ενδεχόμενο να κατατεθούν τα αποθεματικά στην Τράπεζα της Ελλάδος παραμένει η δημοτική Αρχή Τρικκαίων, υπογραμμίζοντας ότι μια τέτοια απόφαση είναι αδικαιολόγητη και καθόλου εφικτή.

Ως γνωστόν, με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, οι Δήμοι υποχρεώνονται: α) Να ανοίγουν υποχρεωτικά λογαριασμό ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος εντός 30 ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας» (δηλαδή έως 21-02-2019), β) Να μεταφέρουν, εντός 30 ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας, τα πλεονάζοντα ταμειακά διαθέσιμα  στον λογαριασμό τους ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ γ) τα ποσά των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) που κατανέμονται στους ΟΤΑ αποδίδονται, από 01/03/2019, υποχρεωτικά τον λογαριασμό της ταμειακής διαχείρισης που τηρούν οι εν λόγω Φορείς στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ωστόσο, όπως σημείωσε στον «Π.Λ.» ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Φόρης Ρόμπος η δημοτική Αρχή είναι αρνητική σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς τα αποθεματικά ποσά που υπάρχουν αυτή την στιγμή στα ταμεία του δεν μπορούν να καλύψουν μια τέτοια ανάγκη.

Περισσότερα στην έντυπη έκδοση…

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More