Nature

Δημογραφικό πρόβλημα

Για το δημογραφικό πρόβλημα πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από την Ιερά Μητρόπολη Λάρισας και Τυρνάβου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στην οποία συμμετείχε η Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων (ΠΟΤ), πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιανουαρίου, στην αίθουσα του Ωδείου Λάρισας.
Την εκδήλωση ευλόγησε ο Μητροπολίτης Λάρισας και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ομιλία εκφώνησαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο πρόεδρος της ΠΟΤ Αντώνης Ντιούδης, ενώ συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς. Τον Νομό μας εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Οικογενειών με Τρία Παιδιά ν. Τρικάλων και μέλος του ΔΣ της ΠΟΤ Ιωάννης Λιούλιος. Η βουλευτής Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη, μίλησε για την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.
Συναινετική πολιτική βούληση
«Το δημογραφικό είναι υπαρξιακό ζήτημα για τον Ελληνισμό» τόνισε ο κ. Αγοραστός στην ομιλία του και επισήμανε «είναι υπαρξιακό ζήτημα για τον Ελληνισμό, είναι ένα από τα σημαντικότερα εθνικά θέματα».
«Ο πληθυσμός της Ελλάδας και φθίνει και γηράσκει. Στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας έχουμε ως βασική φιλοσοφία μας – και το έχουμε αποδείξει – ότι προτιμάμε τις καινούργιες λύσεις παρά τα παλιά προβλήματα. Λύσεις ριζοσπαστικές, βιώσιμες, οραματικές, καινοτόμες, ρεαλιστικές», τόνισε ο κ. Αγοραστός, ο οποίος στην συνέχεια, αναφερόμενος στις κατευθυντήριες γραμμές που θα πρέπει να ακολουθήσει η χώρα, όσον αφορά το δημογραφικό πρόβλημα δήλωσε: «Αυτό που κυρίως χρειάζεται είναι μακροχρόνιος σχεδιασμός, τουλάχιστον 20ετίας, καθώς προφανώς τέτοιες πολιτικές θέλουν πολλά χρόνια να αποδώσουν, άρα υπερβαίνουν κατά πολύ τον 4ετή εκλογικό κύκλο, πολιτική βούληση για τολμηρές πολιτικές κι όχι “πυροσβεστικά μέτρα”, και φυσικά συναίνεση, καθώς οι πολιτικές που θα συμφωνηθούν για να αποδειχθούν αποτελεσματικές, πρέπει να υλοποιούνται χωρίς εκπτώσεις, χωρίς να μεταβάλλονται κάθε τόσο για να ικανοποιείται η εκλογική πελατεία του εκάστοτε κυβερνητικού κόμματος».
Κύριο πρόβλημα
Ο κ. Ντιούδης στην ομιλία του σημείωσε αρχικά πως «το Δημογραφικό είναι πρόβλημα πολυσυζητημένο, που όμως ποτέ δεν αντιμετωπίστηκε σοβαρά από καμία κυβέρνηση. Ένα πρόβλημα που το θυμόμαστε συνήθως πριν τις εκλογές. Το Δημογραφικό πρόβλημα είναι το νούμερο 1 εθνικό πρόβλημα της χώρας. Όμως και η επίλυση του το νούμερο 1 πατριωτικό καθήκον γιατί έχει να κάνει με την ύπαρξη του Έθνους μας».
«140.000 περισσότεροι θάνατοι από γεννήσεις σημειώθηκαν την επταετία 2011-2017, 36.000 την τελευταία χρονιά. Και αν προσθέσουμε και τους 400.000 Έλληνες που έφυγαν στο εξωτερικό τα χρόνια της κρίσης έχουμε μισό εκατομμύριο Έλληνες την τελευταία επταετία. Ο δείκτης γονιμότητας για την ανανέωση του πληθυσμού είναι 2,2. Αυτήν την στιγμή ο δείκτης στην Ελλάδα είναι 1,38» τόνισε ο κ. Ντιούδης και υπογράμμισε «το δημογραφικό πρόβλημα δεν είναι όπως το οικονομικό Χρειάζονται δεκαετίες για να διορθωθεί μια δημογραφική κατάρευση. Οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις απλά αδιαφορούσαν και έπαιρναν ημίμετρα παραμονές εκλογών».
Δημογραφική πολιτική
«Χρειαζόμαστε εδώ και τώρα μια δημογραφική πολιτική με συγκεκριμένη στόχευση που να μην συγχέεται με την κοινωνική πολιτική. Μια ενιαία δημογραφική πολιτική που να ξεκινά από το πρώτο παιδί και να δίνει ιδιαίτερη έμφαση από το τρίτο παιδί και πάνω. Μια δέσμη μέτρων μικρά και μεγάλα που να τα βλέπει ο πολίτης σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας του. Μια πολιτική που θα δίνει κίνητρο στους νέους να κάνουν οικογένεια και παιδιά, αλλά και ένα πλέγμα προστασίας που θα προστατεύει τις οικογένειες με πολλά παιδιά» δήλωσε ο κ. Ντιούδης και επισήμανε «η ιδιότητα τριτέκνων και πολυτέκνων πρέπει να δίδεται ισοβίως. Δεν μπορεί ένας γονιός ο οποίος δεν σταματά να ξοδεύει για τα παιδιά του ακόμα και αν μεγαλώσουν και το κράτος να εισπράττει ΦΠΑ απ’ αυτόν, να εξομοιώνεται με κάποιον που δεν έχει καθόλου παιδιά. Η δημογραφική πολιτική πρέπει να στοχεύει στην αύξηση των γεννήσεων. Ο αγώνας μας είναι ιερός γιατί έχει να κάνει με το μέλλον της πατρίδος μας που είναι τα παιδιά μας» σημείωσε ο κ. Ντιούδης.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More