Nature

Δράσεις για τα αδέσποτα

Χωρίς καθυστερήσεις προχωρούν οι διαδικασίες από τη δημοτική Αρχή Τρικκαίων για την αναζήτηση του χώρου που θα λειτουργήσει σαν καταφύγιο για τα αδέσποτα ζώα, σε μια προσπάθεια να μπει σε μια σειρά η όλη κατάσταση.

Η  προκήρυξη για τη δημοπράτηση του χώρου που θα στεγάσει το καταφύγιο αναμένεται να εκδοθεί μέσα στο επόμενο διάστημα – έως το τέλος Ιανουαρίου- και αποτελεί κομμάτι του όλου σχεδιασμού αντιμετώπισης των αδέσποτων.

Μάλιστα, την περασμένη εβδομάδα συνεδρίασε η 5μελής επιτροπή στην οποία μετέχει ο Δήμος Τρικκαίων και Φιλοζωικές Οργανώσεις των Τρικάλων, όπου έθεσαν τις βάσεις και τους στόχους για το τρέχον έτος.

Όπως ανέφερε, στον «Π.Λ.» ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Ψύχος το καταφύγιο που θα δημιουργηθεί, θα είναι χώρος αποθεραπείας για τα αδέσποτα ζώα που είναι τραυματισμένα ή άρρωστα ή χρειάζονται παρακολούθηση.

Κατά τον κ. Ψύχο το καταφύγιο δε θα είναι άσυλο, απλά θα είναι ο χώρος που θα φιλοξενεί τα αδέσποτα και στη συνέχεια – όπως ορίζει ο νόμος- θα επιστρέφουν στο σημείο όπου έγινε η περισυλλογή τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More