Nature

Δράσεις ενίσχυσης της μελισσοκομίας

Μέχρι στις 21 Ιανουαρίου 2019 μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι αιτήσεις ένταξης σε προγράμματα ενίσχυσης του κλάδου τους, σύμφωνα με γεωπόνους.
Τα προγράμματα είναι «Αντικατάσταση κυψελών» και «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας», ενώ σημειώνεται πως απαραίτητη προϋπόθεση για να είναι ο μελισσοκόμος δικαιούχος των δύο δράσεων είναι η υποβολή της δήλωσης διαχείμασης.
Δικαιούχοι
Για την δράση 3.1 «Αντικατάσταση κυψελών» δικαιούχοι είναι οι εξής:
-Όσοι έχουν υποβάλει δήλωση κυψελών διαχείμασης έως 21/1/2019 ή έχουν θεωρήσει το μελισσοκομικό τους βιβλιάριο κατά το διάστημα από 1η Σεπτεμβρίου μέχρι 31η Δεκεμβρίου 2018.
-Όσοι κατέχουν τουλάχιστον 20 μελίσσια.
Για την δράση 3.2 «Ενίσχυσης της δαπάνης για τη μετακίνηση των μελισσιών» δικαιούχοι οι εξής:
-Όσοι έχουν υποβάλει δήλωση διαχείμασης έως 21 Ιανουαρίου 2019 ή έχουν θεωρήσει το μελισσοκομικό τους βιβλιάριο κατά το διάστημα από 1η Σεπτεμβρίου μέχρι 31η Δεκεμβρίου 2018.
-Όσοι διαθέτουν βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ) ως επαγγελματίες αγρότες.
-Όσοι κατέχουν τουλάχιστον 110 δηλωμένες κυψέλες διαχείμασης.
-Όσοι έχουν θεωρημένο σε ισχύ Μελισσοκομικό Βιβλιάριο.
-Όσοι έχουν ελάχιστη ακαθάριστη αξία συνολικής ετήσιας οικογενειακής γεωργικής παραγωγής 5.000 ευρώ.
Μελισσοκόμοι οι οποίοι εγγράφηκαν στο ΜΑΑΕ ως επαγγελματίες αγρότες και/ή υπέβαλλαν Δήλωση ΟΣΔΕ και/ή εντάχθηκαν στο καθεστώς των νέων αγροτών για πρώτη φορά εντός των δύο προηγούμενων ημερολογιακών ετών από την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της αίτησης συμμετοχής στη δράση, απαλλάσσονται από την υποχρέωση δήλωσης ελάχιστης ακαθάριστης ετήσιας αξίας αγροτικής παραγωγής 5.000 ευρώ.
Για τη δράση της μετακίνησης των μελισσιών και της ενίσχυσης των δαπανών, το εκκαθαριστικό σημείωμα, μπορεί να κατατεθεί συμπληρωματικά μετά την υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος που υποβάλλεται εντός του μελισσοκομικού έτους και μέχρι την Δευτέρα 1η Ιουλίου 2019.
H Βεβαίωση εγγραφής στο Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ), μπορεί να κατατεθεί συμπληρωματικά μέχρι την Δευτέρα 1η Ιουλίου 2019.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More