Nature

Δωρεάν μαστογραφία σε 100 γυναίκες του Δήμου Πύλης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες το διήμερο (30 και 31 Αυγούστου) δωρεάν μαστογραφίας στον Δήμο Πύλης, καθώς 100 γυναίκες της περιοχής εξετάστηκαν με μηδενικό κόστος, ως μέτρο πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πύλης Σωτήρη Αγγέλη, η πρωτοβουλία αυτή λήφθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε. και εντάσσεται στην πολιτική του Δήμου για την παροχή δωρεάν υπηρεσιών υγείας στους δημότες, ιδίως στον τομέα της πρόληψης.
Σύμφωνα με στελέχη της Αντικαρκινικής, ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 5.000.
Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπιση της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και η ποιότητα τους θα επηρεαστεί ελάχιστα.
Σ΄ αυτό βοηθούν δύο πράγματα:
1ον: Η σημαντική πρόοδος της Ιατρικής επιστήμης και
2ον: Η αύξηση των προληπτικών εξετάσεων και η αντιμετώπιση του προβλήματος σε πρώιμο στάδιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More