Nature

Δωρεάν μαστογραφία στις 30-31/8 στην Δημαρχείο Πύλης

Σε σημαντική αντικαρκινική πρωτοβουλία αναλαμβάνει ο Δήμος Πύλης, με την συμμετοχή του στο πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που στηρίζεται από την ΚΕΔΕ.
Συγκεκριμένα, το διήμερο 30 και 31 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν δωρεών μαστογραφίες, αλλά και ενημέρωση, στο Δημαρχείο Πύλης. Το τηλέφωνο για ραντεβού είαι 2434350303 (09.00-14.00). Τα ραντεβού θα κλείνονται από 20 Αυγούστου με σειρά προτεραιότητας.
Ωστόσο, υπάρχουν προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο:
•Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών.
•Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
•Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
•Να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).
«Δεν προσφέρεται ο μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά» σημειώνεται από την Αντικαρκινική και επισημαίνεται «προσπάθειά μας είναι να επιτύχουμε να εξεταστούν όσο το δυνατό περισσότερες Ελληνίδες και έτσι να μειώσουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της ασθένειας. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More