Nature

Δόθηκε το πράσινο φως

Το πράσινο φως από το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων πήρε χθες η ένταξη του πρώην Δημαρχείου στο Πρίνος στο πρόγραμμα «Ανέγερση και επανάχρηση δημοτικών κτιρίων», το οποίο εντάσσεται στο «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 1».

Σύμφωνα με την πρόσκληση επιλέξιμες είναι μεταξύ άλλων οι παρεμβάσεις (εργασίες αποκατάστασης, ανακατασκευής  κ.α) σε ανενεργά εμβληματικά δημοτικά κτίρια άνω των 100τ.μ με σκοπό την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας του κτιρίου για τουλάχιστον τέσσερις (4) μήνες τον χρόνο.

Στόχος είναι η αναβάθμιση του κτιρίου, δεδομένου ότι στο πλαίσιο του έργου Ψηφιακό – Διαδραστικό Ασκληπείο Κόζιακα θα μετασχηματιστεί σε εκθεσιακό πολυχώρο με ψηφιακή έκθεση για την ιστορία της ιατρικής, στεγάζοντας παράλληλα χώρους περιοδικών εκδηλώσεων, βιβλιοθήκη, χώρο προβολής πολυμεσικών παραγωγών, εκπαιδευτικά προγράμματα για δύο ηλικιακές ζώνες σχολικού κοινού και πολύγλωσσες υποδομές ξενάγησης και εμβάθυνσης στο θέμα. Παράλληλα, η προτεινόμενη υποδομή θα υποστηρίζεται από διαδικτυακή πύλη για εξ αποστάσεως επαφή, ενημέρωση και προβολή.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More