Nature

Εγκαινιάζεται η Θεραπευτική Μονάδα του ΟΚΑΝΑ

Μετά από αρκετές και χρονοβόρες προσπάθειες υλοποιείται ένα διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας και των εμπλεκόμενων φορέων, καθώς εγκαινιάζεται η Θεραπευτική Μονάδα του ΟΚΑΝΑ στα Τρίκαλα.
Τα εγκαίνια της μονάδας ολοκληρωμένης θεραπείας της εξάρτησης (ΜΟΘΕ) ΟΚΑΝΑ έχουν προγραμματιστεί για αύριο Παρασκευή στις 11 το πρωί και θα γίνουν στο προαύλιο χώρο του παλιού Νοσοκομείου Τρικάλων, εκεί που ως γνωστόν θα στεγάζεται.
Η ΜΟΘΕ ΟΚΑΝΑ στα Τρίκαλα είναι η 59η κατά σειρά Μονάδα σε ολόκληρη τη χώρα και καλύπτει τις ανάγκες της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα).
Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι, είναι ότι κάθε Τρίτη από τις 10 το πρωί έως τη 10 το μεσημέρι, μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους στο χώρο της μονάδας στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 24310 75434 και 26481.
Όπως προαναφέρθηκε πρόκειται για ένα πάγιο, παλαιό, χρονίζον αίτημα της τρικαλινής κοινωνίας και με την υλοποίησή του θα επιλύσει μια σειρά προβλημάτων σε εξαρτημένα άτομα και στις οικογένειές τους.
Σημειωτέον, εκτιμάται ότι σήμερα τουλάχιστον 140 άτομα επισκέπτονται τις Μονάδες στις γειτονικές πόλεις, ενώ αν συμπεριληφθούν και εκείνοι που απευθύνονται σε ιδιώτες γιατρούς, τότε ο αριθμός είναι μεγαλύτερος.
Στόχος των αρμοδίων είναι η σύσταση μιας μονάδας που θα συμβάλλει κατά πολύ στην ανακούφιση των ασθενών και των συγγενών τους, αφού μέχρι και σήμερα έπρεπε να απευθυνθούν σε αντίστοιχες μονάδες στη Λάρισα και το Βόλο, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ταλαιπωρία και την οικονομική τους κατάσταση.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More