Nature

Εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων

Μια από τις μελανότερες και πιο αιματηρές σελίδες  στην ιστορία της ανθρωπότητας, αυτή του Ολοκαυτώματος των Εβραίων θα τιμήσει φέτος οι Τρικαλινοί που θα πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη των Τρικάλων.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου , στις οποίες θα δώσουν το παρόν εκπρόσωποι και μέλη των ισραηλιτικών κοινοτήτων στη χώρα μας, καθώς και οι πρέσβεις  των χωρών-μελών της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA). Η διοργάνωση αυτή γίνεται στο πλαίσιο της φετινής Ιταλικής προεδρίας του IHRA.

Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν  η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Ελλάδα, ο Δήμος Τρικκαίων, η Ελληνική Αντιπροσωπεία στον IHRA, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος, με τη συνεργασία και την υποστήριξη των Ισραηλιτικών Κοινοτήτων Θεσσαλονίκης και Τρικάλων, της Ιταλικής Σχολής Αθηνών και του Κέντρου Έρευνας – Μουσείου Τσιτσάνη.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More